banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Abdulaziz Kutluay (Aziz Hoca) Kimdir?

İşte Abdulaziz Kutluay Biyografisi
Abdülaziz kutluay 1948 Şanlıurfa doğmlu, merhum babası göncü dede Osman efendi ve Annesi Fethiye hanım oğularına Urfa da kandil gecelerine Aziz gecesi denildiğinden bu gecede doğan çocuklarına Abdülaziz adını vermişlerdir.

Abdülaziz kutluay Şanlıurfa merkez, Dabakhane mahalesi Firüz sokak 20 nolu evde o zamanki şartlarda dört ailenin bir arada oturma zaruretinde olduğu bu mütevazi evde dünyaya gelmiştir. Ve kendisinin doğumundan bir küsür yıl sonra annesi Fethiye hanım efendi vefat etmiştir. Daha sonraları ise babası Osman efendi Duriye hanımefendi ile evlenmiştir. Abdülaziz Kutluay konuşmalarında bu olayı şöyle yorumlar !"Benim iki annem var biri beni doğuran anam fethiye diğeri ise beni büyüten anamdan sonra anam Duriye hanımdır".

İlk okul tahsilini Turan ilk okulunda ve sonraları İmam Hatip okulu tahsilini de Şanlıurfa da dışarıdan okuyarak tamamlamış olup, daha sonraki yıllarda bir çok ilim adamlarından istifade etmeye çalışmıştır.22-10-1972 tarihinde kendisi gibi Urfalı olan eşi Fikriye hanımla evlenmiştir ve bu evlilikten Murad, M.Emin, Ahmed, Said, Halid adlarında beş erkek ve Hatice isminde birde kız çocukları olmuştur.

20 küsür yıl tornacı ustası olarak çalıştığı bir kamu kuruluşun (Et-Balık Kurumu)n´daki personelin ve halkın yardımlarıyla yaptırılan cami de fahri olarak vaaz ve imam hatiplik yapmıştır. Bahsi geçen kuruluştan da emeklidir.

Türkiye´nin bir çok yerinde Konferanslar, Paneller ve konuşmalarda bulunmuştur. Bu vaaz ve konuşmaların pek çok kaset ve cd´leri bulunmaktadır ve hocamız Urfa da Halk arasında AZİZ HOCA olarak bilinmektedir.

Hoca efendi son olarak hizmetini araştırmacı yazar olarak sürdürmektedir ve "Mekke Ve Medine´ De Ziyaret Yerleri" adı altındaki kitabın yanı sıra "Siyer- u Sahabe" (10 cilt),

"Hz. Muhammed (s.a.v.) in Savaşları ve Sebebleri", "İslam Tarihinde Şanlıurfa" ve "Namaz Darda Koymaz" adı olarak kitapları mevcuttur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.