banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa'da 13 yıldır kimliksiz yaşayan annenin kimlik talebi

 


13 yıl önce Suriye'nin Haseki Kentine bağlı Ras'ulayn ilçesinden Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelin gelen 7 çocuk annesi 38 yaşındaki Emel Turan, 2 yıl önce eşini kalp krizi sonucu kaybetti. Çocuklarıyla derme çatma bir evde kalan anne Emel, resmi nikâhı olduğunu halde kendisine kimlik verilmediğini söyledi.

Mevlana Mahallesi'nde ikamet eden Turan, yetkililerden kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediğini belirterek, 13 yıldır kendisine verilmeyen kimliğin verilmesini istiyor.

13 yıl önce görücü usulü Rıdvan Turan ile evlendiğini ve bu evlilikten 7 çocuklarının olduğunu söyleyen Anne Emel, evlilik cüzdanlarının olmasına rağmen başvuruların neticesiz kaldığını Türkiye Cumhuriyeti’ne ait nüfus cüzdanını alamadığını, bundan dolayı da sağlık, devlet yardımları ve ölen kocasının maaşından istifade edemediğini belirtti.

Eşini kaybettikten sonra çok sıkıntı yaşadığını ifade eden Turan, "2003 yılında Türkiye'ye gelin geldim. Eşimle evliliğimiz sürecinde 7 çocuğumuz oldu. Eşimi 2 yıl önce kalp krizi geçirdi. Resmi nikâhımız olduğu halde kimliğimi alamıyorum. Yaptığım tüm müracaatlar sonuçsuz kaldı. Kimliğim olmadığı için ölen eşimin maaşından yararlanamıyorum. Sağlık ve seyahat gibi pek çok konuda da sıkıntı yaşıyorum." dedi.

Kimlik almak için yaptığı tüm müracaatların sonuçsuz kaldığını belirten Turan, "13 yıldır Türkiye'deyim artık bana vatandaşlık verilmesini istiyorum. 7 çocuğumla bu görmüş olduğunuz derme çatma evde kalıyorum. Bazı akrabalarım ve komşuların yardımıyla geçiniyoruz. Çocuklarım da küçük olduğu için şu an bir yerde çalışamıyorlar. Eşim öldükten sonra birçok devlet kurumuna gittim ancak bütün kapılar yüzüme kapandı." ifadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.