banner2

Yalan Dinimizde bazı âlimlerce büyük günahlardandır. Yeni Müslüman olmuşlardan Allah Resulüne geliyorlar ya Resulallah bana öyle bir amel tavsiye et ki, İmanım kâmil olsun dediklerinde,  Allah Resulü o sahabeye Yalan söyleme emri olmuştur. Yalan çok çirkin bir amel olup, hem yıkıcı hemde yakıcı bir hastalıktır. Yalanın alanı o kadar genişlemiş ki, tarifi bile zorlaşmıştır. Kişiler arası yalanla birini kandırabilir, Yalan şahitlikle birinin evini de yıkabilirsin bu tekil yalancılık o yalancıya günah olarak yeter. Öyle yalanlar var ki, toplumda milyonları kandırıyorsun. Bir toplumda yazarken yalan, konuşurken yalan, ekranlarda haber verirken yalan, siyaset yaparken yalan, ticaret yaparken yalan, olursa o toplumun ilerlemesi mümkün değildir. Yanlışı doğru, doğruyu yanlış, batili hak, hakki batıl, beyazı kara, karayı beyaz, iyiyi kötü, kötüyü iyi, yalanla cüceyi yüce, yüceyi cüce yazar, ekranlarda anlatır, dünyalık adına görev yaptım dersen, dünyanın en yalancısı olursun.

Bir ülke duşunun yalandan dolayı taraflı ekranlarındaki haberler şüpheyle seyredilsin taraflı gazeteleri yine şüpheyle okunsun. Nasıl oluyor da basın toplumun konuşan dili, gören, gözü, işiten kulağı olabiliyor. Bir örnekle bu konuyu kısa keseyim yalancılar kızmasın, ürkmesin. Geçmişte okuduğum bir gazete, yalanlarindan dolayı şimdi semtine uğramadığım bir gazete isim vermiyorum. Bu gazete sözde dindar ve dindarları savunuyor. Bu gazetenin kuruluşunda çok Müslüman’ın katkısı var. Haber şöyle "Avrupa basını: Suriye de Türkiye’nin Dediği oluyor."Aman Allahım yalanın okkalısı bu kadar olur ancak yorumu okuyucularıma bırakıyorum. Suriye konusunu her vicdan sahibi yazıyor durum taraflıda olsa tarafsız yazılı ve görsel basından öğreniyor. Halep harap, insansız hayalet şehir her gün mazlum savunmasızların kani akıyor vücutları parçalanıyor, yoklukla açlıkla pençeleşiyor bu katli ve yıkımı da sözde yeni kurtarıcı, dost, beşli çete üyesi Putin yani Rusya yapıyor.

Dindar geçinen bir sitenin yalan haberi: 12 Milyon Emekliye Müjde tüm emeklilere 350 bin TL. Zam, buda yalanın yağlı katmerlisi. Toplumu yalanlarla uyutmak, narkozlaşmak mazlum Müslüman halk için gâvurun kurşunundan daha beterdir. Nasıl ki, bir zamanlar kurtarıcı gözü ile birilerine kurumsal olarak başlangıcı ibadet, ortası ticaret, sonu ise felaket ve ihanet deniliyorsa, korkarım Türkiye ayni tıynetlilerle bir daha tuzağa düşmez inşallah. Eski mücahit yeni müteahhit, yeni görme ve beslemelerde bu yanlı tutumu görünce inancım gereği kahroluyorum.

İslam toplumunda halife bile eleştirilmiştir. Fani bazı şeyleri tabulaştırarak, yanlışı, günahı bile doğru göstermek, fani liderleri de masumlaştırmak akideye zarar verir. Yanlışı eleştirmek hakareti celb etme dozunda olmamalıdır. Aleyhimize bile olsa yalansız konuşmak, yazmak, bilgilendirmek her kalemin hakki olsa gerek. Bir yalan yüzünden Irak işgal edildi. Milyonlarca Müslüman katledildi halen iflah olmamış, yalan neydi? Saddam da kimyasal silahlar varmış. Sonra dendi ki, yalanmış. Bu gâvur yalanı, gâvurun yaşam tarzı yalan üzerine kuruludur, Müslüman’ın böyle bir lüksü yok, Müslüman’ın dünyada olmasa ahirete imanı gereği hesap vermesi var. Yalan ayni zamanda kul hakkına tecavüzdür. Yalan münafıkların alametlerindendir. Çok kelam yalansız, Çok mal haramsız olmaz demişler atalarımız. Dindışı, Siyonizm ambalajlı tüm  akımlar, yalan putlarıdır. Başlığa iki kelime aldım toplumu kemiren biri yalan, diğeri ise köleliktir. Kölelik cahiliye adetlerindendir. İslamiyet gelmeden önce toplumda kölelik vardı. Güneş gibi doğan İslam güneşi ile kölelik karanlığı sona ermiştir. Hazreti Hamza’yı şehit eden Vahşi bir köleydi. Asrımızda kölelik var mı? Var hemde katmerlisi var. Bence kölelik akıl ve içgüdülere pranganın vurulması ipotek altına alınmasıdır. Bir insan nefse uyar, Şeytanin tuzağına kapılır, şehvetin pençesine düşer, şöhretin mayınlı tarlasında yürürse o insan bu saydıklarımın kölesidir.

Şimdi sözde çağdaş dünyada çağdaş kölelik vardır. Para kölesi, kadın kölesi, lider kölesi, Mürit, şeyh kölesi, işçi patronun kölesi, memur amirin kölesi, fakir zenginin kölesi, Mazlum zalimin kölesi, Allahlık taslayanlarca bu kölelik bazen kanunlarla pekiştirilir. Ta ki itaatte kusur edilmesin. Medeniyet kökenleri vahye dayanan toplumlar ne yalan söyler, nede kölelik densizliğini kabul eder. İnsanlik kula kul olmaktan kurtulmak istiyorsa, hakkı üstün tutan anlayışın mücadelesini verir. Zalime, yalancıya boyun eğmez. Soygun, faiz düzenin değil, adil düzenin yandaşı ve savunucusu olur. Sayın Cumhurbaşkanı da şu Faiz belasından bir an önce kurtulmalıyız, Faiz sömürü aracıdır diyor. Söylemde destek var ama eylemde yok. Basında (tabi yandaş basın dedirtiyorlar) Tüm dertlerin devası başkanlık konusu pompalanıyor. Nerede ise şeriat gelecekmiş, Muhalefet ise aşırı karşi çıkıyor. Muhalefetin figanı bence fantezi, bu düzeni, ilkeleri, Avrupa hayranlığını, demokrasiyi, sizden daha çok abdestli namazlı, dilleri zikirli insanlar koruyacak ve kollayacaklardır. Ey! Muhalefet boşuna bağırma nazar insanı mezara, deveyi ise kazana götürür. Yalan üzerine kurulu düzende maya hemen tutar. Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.