banner2


            Dua ve yakarış Müslümanların vazgeçilmezleridir. Yüce Rabbimiz "Ey Muhammed, de ki; Duanız olmazsa rabbim size niye değer versin." Furkan s.a.77. Üstad Bediüzzaman; “Dualarınız olmazsa ne kıymetiniz var” diye buyurur.

Dua çıkmazların anahtarıdır. Nimetlerin şükür karşılığıdır. Dua karanlıktan aydınlığa kavuşmadır. Yeryüzüne gönderilen tüm Peygamberler aşılmaz konularda dua ile Rabbin kapısını çalmışlar. Öylece aşılmazları aşmışlar. Dua ile ilgili çok ayet ve hadisler mevcuttur. Dua bir sığınaktır. Peygamberlerin varisleri gerçek âlimler de duaya çok önem vermişlerdir. Bu dua sünnetini ümmet fertleri de yapıyor. Duanin kabulü şartlara bağlıdır. Dua bir inanç meselesidir. Samimiyet gerektirir. Duada halis niyet esastır. Müslümanlar, evlerinde, tüm yaşam alanlarında dua ediyorlar. Ayda yılda bir defa da olsa hac ve umrede, duanın kabul edileceği yer, mekân, kutsal beldelerde de dua ediyorlar. Bu kadar yalvarış, yakarışa rağmen dua niçin kabul edilmiyor veya Müslüman belalardan kurtulmuyor diye insanin aklına sorular gelebilir. Dinden anladığımız, bir toplumda Allah’a isyan zirve yapmışsa duaların kabul edilmemesinin tezahürüdür.

Malik bin-Dinar anlatıyor: Geçmiş ümmetlerden beni İsrail oğulları zamanında büyük bir kıtlık olmuş yağmurlar yağmaz olmuş, yağmur duasına çıkmışlar yine yağmur yağmamış. Bunun üzerine Rabbül Âlemin Peygamberlerine vahiyle bildirmiş: O azıtmışlara söyle ki, sizler necis bedenlerinizle benim huzuruma geliyorsunuz… Kanlı ellerinizi uzatıyor ve açıyorsunuz. Mideniz haramla dolu olduğu halde bana geliyorsunuz. Bu günah kiri ile benden uzaklaşırsınız. Gazabim size karşı daha artar. Eğer tövbe eder bir daha günah işlemezseniz rahmetim size ulaşır. Aksi halde Rahmetimin yüzünü göremezsiniz. “Ben Müslümanım” deyip uydurulmuş din anlayışı ile belki insanlar kandırılabilir ve kandırılıyor da. Yaratan’ı ise hiç kimse kandıramaz. Bu münafık tipi anlayış kafayı kuma gömme anlayışıdır.

İçinde bulunduğumuz ay Zilhicce ayıdır. Hadislerde Zilhicce’nin son on günü çok mübarektir. Duaların kabul edileceği günlerdir. Zilhicce ayı ayni zamanda haram aylardandır. Bu ayda savaş yapılmaz, insan kani akıtılmaz. Maalesef küresel güç odakları bu haram aylarda da Müslüman kanını dökmeye devam ediyorlar. Allah’a yakın olmak için kurban kesiyoruz. Din düşmanları ellerindeki vasıtalarla, kanlı tablolar, eli kesilenler, kaçan hayvanları ekranlarda hep gösteriyorlar. Bunlar sapık görevlerini yapıyor. Müslüman’a ne oluyor ki, kurbanına haram karıştırıyor? Faiz müessesi bankalar çoktan devrede kredilerle, taksitle kurban diye Müslümanları harama davet ediyor. AVM’lerin kurbanla ne alakası var. Kurbanda dinimiz illa kurban kes demiyor. Kurban kesebilenler kurban kessin diyor. Gelenek, adetler, çevre baskısı ile borçla, hele faizli parayla kurban kesmek anlayışı dinimizde yoktur. Haramla yapılan ibadetlerle dualar nasıl kabul edilsin. Sözde bazı dini kanallar uydurulmuş dinle, ummet fertlerini uyutuyorlar.

Dua, hatim, kurban, seccade, pusula siparişi alıyorlar. Paketleyip Kâbe’ye yolluyorlar. Hatta cennet bile vaad ediyorlar. Dini çıkarları için kullananlar alçaktır! Dini düzen olarak kabul etmediğimiz, oluşması için çalışmadığımız, muddetçe, ferdi dini yaşayışla dualar nasıl kabul olsun? Kapitalist düzenin emici hortumu, faize toz kondurmayan Müslümanın duası nasıl kabul olsun? Dinden daha çok önem verdiği rahatsız olmadığı zina ve bina devrinde sarhoşlarının duası nasıl kabul olsun? Laiklik, Demokrasiye iman edenlerin, alnı secdelilerin duası nasıl kabul olsun? Müslüman kanı akıtanlarla müttefik olanların, yardım isteyenlerin duası nasıl kabul olsun?

 

İslam Coğrafyası’nda değişik isimler altında İslam ile savaşılırken, ferasetle bunu görmeyenlerin duası nasıl kabul olsun? Kur’an sız bir düzenin koruyucularının duası nasıl kabul olsun? Helali haram, haramı helal sayanların izalesi için emek vermeyenlerin duası nasıl kabul olsun? Düşmanı dost, dostu düşman sayanların duası nasıl kabul olsun? Ruhunda ırkçılık olanın, Müslüman’ı dinle kandıranların duası nasıl kabul olsun? Suud Kralı Selman Bin Abdülaziz bir aylık tatilde tam 100 milyon dolar harcamış (Basından). Ne de olsa Hadim-ül Haremeyn’dir. Böylesine Karunlaşan Müslümanın duası nasıl kabul olsun? Kısacası; duanın anahtarı gerçek anlamda Allah’a kul, Muhammed’e (S.A.V.) ümmet olmaktan geçer. Beyinsizler yüzünden bizi helak etme Allah’ım! Zilhiccenin dokuzunda Arafat, onunda yapılacak olan Kurban Bayramı hürmetine, iyilerin hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım. Kâbe’yi yıkmaya gelen Ebrehe Ordusu’nu ebabil kuşlarının attığı atomlarla tarumar ettiğin gibi, Mescid-i Aksa’ya uzanan elleri de tarumar eyle Allah’ım. Son duamız, yakarışımız; şerlerin defi, iyiliklerin hâkimiyeti olsun inşallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.