banner2

İlk üyelerinden biri olduğum Eğitim-Bir-Sen sendikamızın 25.02.17 Tarihinde düzenlemiş olduğu 25. Yıl çeyrek asırlık vefa buluşması yemeğine eskimez dostlarla birlikte bizde katıldık. Öncelikle ahde vefayı gösterdikleri için, “Memur-Sen il temsilcisi ve Eğitim- Bir-Sen şube başkanı İbrahim COŞKUN’A ve yönetimdeki dostlar bizlere plaket vererek gönlümüzü hoş ettiler Allah da onların gönlünü hoş etsin inşallah. Katılım yapan tüm arkadaşlar adına şükranlarımı sunuyorum. Böyle güzel bir buluşmayı gerçekleştirdikleri için Rabbim onlardan ve katılan dostlardan razı olsun inşallah. Katılanlar arasında Memur- Sen’in kurucu genel başkanı, şair, yazar Merhum büyüğümüz hemşerimiz Akif İNAN’LA yol ve dava arkadaşlığı yapmış münevver hocalarımız vardı. Geçmişte türlü zorluklara göğüs germiş, Memur-Sen’in ve Eğitim-Bir- Sen’in temel taşları olan “dünün mücahitleri bu günün müteahhitleri değil” gerçek dava adamları olanların buluşması oldu. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubesine emek vermiş 70 kişiye plaket verilerek onure edildik. Toplam katılım ise diğer sendikalarımızın il ve ilçe başkanlarımızla birlikte tahmini: 130 kişi oldu.  İnşallah bu güzel davranış, bu dönemde makama gelmiş vefasız olan insanlara ve diğer sendikalarımıza da örnek olur ve devam ettirilir.   

Vefa sözlükteki manasıyla Vefa, sevgide devamlılık ve sadakat demektir. Vefa demek, ihtiyaç hâlinde ona yardım etmektir. Arkadaş, öldükten sonra, onun çoluk çocuğunu, yakınlarını sevmek, onlarla ilgiyi kesmemek de vefadandır. Müslüman vefakâr olur. Vefakâr olmanın, yani sırf Allah rızası için sevmenin mükâfatı büyüktür. Hatır bilmek kıymet bilmek ve değer vermekle birlikte geçirilen vakitlerin sonrasında birbirini arayıp sorma hayr ve iyilikle yâd etmek demektir. “Muhakkak Ahde vefa imandandır (Hâkim el- müştedrek” Hadisi şerifibizlere en güzel örnektir. Mekânlar farklı olsa az ve çok vakit geçirmişsek o günleri hayırla yâd edip hal hatır sormak önemsemek gündeme almak ahde vefadır. Yusuf-i ler ahde vefayı hak edenlerdir. Anneler babalar vefa gösterilmesi gereken ilk kişilerdir. Eski çocukluk arkadaşları, eski okul arkadaşları, eski mahpus arkadaşları, eski ders arkadaşları, iş arkadaşları ve dava arkadaşları vefalı olmalı ilk arayan hal hatır soran daha hayırlıdır ve sevabı da ilk arayıp soran alır.  O aramadı bende aramayacağım demek, gönül koymak olmaz Dinimiz İslama göre yanlıştır. Gelmeyene gitmek sormayanı sormak erdemliliktir.

İmkânınız yoksa bir telefon veya bir selam göndermek tebessüme vesile olacaktır. O günlerin hatıraları canlanacak sizi arayacak manen çok büyük bir huzur bulacaksınız. Ahde vefa sadakat yolda sabır kolay iş değil ama imkânsızda değil. Eski günlerden bahsedenler vallahi kardeşlerimi görmesek dert etmezdik ama arkadaşlarımı görmeyince dertlenirdik. Haydi, bu demler hayırla iyilikle yâd edilme günleridir safları sık tutup birlik olma vaktidir. Gün ahde vefalı olup Yusuf-iye sahip çıkma anneye babaya büyüklerimize sahip çıkma günüdür. Acaba bir şey mi oldu? Arkadaşımı sorayım ona sahip çıkayım vefa göstereyim deme vaktidir. Modern ve teknoloji hayata karşı duruş vaktidir. Ahde vefa samimi ihlâslı bir kardeşlik hukukuyla dayanışma günüdür. Vefalı olanlara ne mutlu, vefalı olmak imandan bir şubedir. Vefalı olmamız dileğimle… Son olarak 28 Şubat post modern darbe girişimi yıl dönümünde darbe teşebbüsünde bulunanları yapanları yaptıranları lanetliyorum. Selamla kalın selamette kalın.

Küçük bir dokunuştur vefa.
Nişanda,
Düğünde,
Hastalıkta ve ölümde
İyi zamanlar gibi
Kötü günde de,
Gülerken olduğu gibi
Ağlarken de
Gözlerdedir vefa.

Sevginin kardeşidir,
Bir damla gözyaşıdır,
Bir küçük busedir.
Otuz yıl sonra,
İlkokul öğretmeninin
Elini öpmektir vefa.
İşte unutma diye söylüyorum,
Vefa sadece bir semt adı değildir kardeşim... Anonim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.