banner2

Başlıktaki ifade ilahi kelamdır. Maun suresi ayet 4.Namaz kılmamak büyük günah iken, Namaz kılana vay o Namaz kılanlara demenin cevabını yine rabbimiz veriyor.
Onlar "Namaz kılarken,gösteriş yaparlar." Kıldıkları Namazı dünyalıklara alet ederler. Namazı, Ticarete, dünyalık siyasete, mevki makamlara, şan, şöhretlere de basamak ve araç ederler.

Müddessir S.Ayetlerinde Namaz kılmayanların Çok şiddetli azap görülecek yer olan Sakar da şiddetli azap göreceklerini belirtir. "Bir gurup Cennettekiler sorar sizi azaba sürükleyen şey nedir? ne amel işlediniz? Onlar biz Namaz kilanlardan değildik, Fakiri doyurmaz el uzatmazdık. Batıla dalanlarla beraber bizde dalardık.Biz ceza gününü yalanlardık. Ölüm bize gelinceye kadar böyle devam ederdik. Artık onlara Şefaatçıların şefaati fayda vermez. O halde ne oluyor da öğütten yüz çeviriyorlar. sanki onlar ürkmüş eşekler gibidirler. Veya Aslandan ürküp kaçan merkepler gibi dirler." müddessir süresi Ayetler 42/ 50
Kur'an Müslümanın hayat kaynağıdır. Namaz kılınırken, ilk önce Allah-u ekber, Allah büyüktür diyoruz. Günde yüzlerce kez bunu tekrar ediyoruz. Şeytanın telkini ile dünyalık fanileri putlaştırıyoruz.Ilahlar ediniyo- ruz inananların bu şirk tuzağından bir an önce kurtulması lazım.Gerçek tevhid şer- beti,iman dolum tesisleri olan Camilerde Cemaata verilmelidir.
Koronadan korunmak için aşı yapmak, tedbirlere uymak için can atılıyor. Hem dünya hemde Ahiretimizi kurtaracak din aşısına kimse önem vermi yor manevi hastalıklarımız korona illetinden daha beterdir.
Ayet maalinde batıla batanlarla beraber bizde batıla daldık,arkadaş olduk, yoldaş olduk. deniliyor.Bu yaptık larından büyük azap çekiyorlar. Hele batılın meddahlığını yapmak ise, kitleleri batıla yönlendirdikleri için kul hakkına girer ki, Allah muhafaza.
Hadiste kişi arkadaşının Dini üzeredir. Buyrulur. müslüman Allah için sevmeli, Allah için buğz etmelidir. Ümmetin bir parçası olan mahzun filistini, içindeki tüm mukaddes mabetleri hele canı pahasına mukaddesat için her seyini müşriklere karşı siper eden, mücahit, cihat ruhlu filistin halkını daha fazla seviyor,onlara selam olsun diyoruz.
Gazaları, şehadetleri mübarek olsun. Dini için, Namusu için, kutsal mekanlar için, Canını ve malını verenlerle vermeyenler bir olmaz elbette. Ancak yapabilecekleri yapanlarda yok degil, ibrahimi ateş alevleri sararken, karınca yardım için ağzı ile su taşıyor, Ey mahluk bu yardımın neye yarar diyenlere, bu yolda ölürüm ya demiş.
Ameller niyetlere göredir. Niyetleride Allah bilir. müslümanların sorumlulukları çok ağır aradaki,noktaları kaldırarak insanlığı kölelikten kurtaracak müslümanlardır. Öl dürmekle,Cezaevlerini doldurmakla övünmek değil, insanlığı diriltmekle, bataklıktan kurtarmakla müslümanlar muvazzaftırlar. Taki,Vay o Namaz kılanların vay hâline ila hi ikaza muhatap olmasın.
Zaferler inanan ların olsun.Zalimin zulmü varsa,mazlu- munda sığınağı Allahtır. Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.