banner2

Konuya geçmeden önce kısa bir hikaye anlatmak istiyorum. Hikaye şöyle:

Günün birinde bir cemaatte hem cahil hem geveze biri şöyle demiş; “Hz. Yakup, Hz. Yusuf’u deniz kenarında Allah’a kurban etmek istemiş, tam o sırada Azrail melek ona bir keçi getirmiş ve Hz. Yakup, Hz. Yusuf’u kesmekten vazgeçmiş…” der demez, cemaatte aklı ve bilgisi başında bir zat dayanamayarak; “ulan ahmak adam! Şimdi ben bunun neresini düzelteyim. Bir kere Hz. Yakup değil, Hz. İbrahim, Hz. Yusuf değil, Hz. İsmail, Deniz kenarında değil, dağlık bir bölgede kesecekti… Üstelik Azrail melek değil, Cebrail melek, keçi değil, koç getirdi.” Demiş

Şimdi bizde Şanlıurfa siyasetinin neresini düzelte-biriz bilmiyorum fakat Türkiye genelinde sanırım aday adayları en bol olan şehir Şanlıurfa…

Geçen hafta Adana’daydım, aslen Urfalı ama 45 yıldır Adana’da ikamet eden bir akrabam bana; “nedir bu Urfa’da ki aday adayı meselesi, hangi Urfa kanalını açsak, aday adaylarından bahsediyorlar, konuşuyorlar” diye sorunca, bende espri ile karışık şu cevabı verdim; dedim dayıcım biz memleket olarak siyasete duyarlı bir halkız… Öyle midir bilmem ama gerçekten bizde aday adayları olması gerekenden çok fazla…

Buna rağmen yetmiyor olmalı ki; bir de ithal adaylar peşindeyiz, o da yetmez! İlimizde valileri de başımıza aday etmek isteriz.

Bırakmıyoruz ki herkes kendi alanında ve kendi memleketinde hizmet etsin. Bu fikri ilk olarak kim ortaya attı bilmiyorum ama çok iyi niyetli bir öneri olduğu kanaatinde değilim.

Nasıl ki Sayın Fakıbaba, daha yerel seçimlere iki yıl kala; “Sayın bakan Faruk Çelik aday olursa ben aday olmam, ona çalışırım” diyerek, büyükşehirde çıtayı yükselterek, kendisine karşı güçlü rakiplerin çıkmasını kurnazlıkla engellemeye çalıştıysa, sanırım bu Vali bey fikrini ortaya atanlarda bunu iyi niyetle kamuoyuna yaymadılar.

Önceleri pek ciddiye almadıysam da son 3-5 gündür, iyiden iyiye Sayın Valimiz Celalettin Güvenç’in ismini siyasi arenalarda (toplantı meclislerinde ve bazı haberlerde) Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanlığı için ciddi bir şekilde duyunca aklıma şöyle bir öneri geldi…

Ak partiye önerim; eliniz değmişken, Sayın valimizi Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı yapın! Tüm ilçe kaymakamlarını da ilçelere aday yapın! Hatta belediyeleri de kaldırın tek parti dönemi gibi, valiler hem vali, hem de belediye başkanı olsun. Hakeza, kaymakamlarda hem ilçenin kaymakamlığını hem de belediye başkanlığını yapsınlar.

Kimse yanlış anlamasın, bizim vali beyle bir derdimiz ve sıkıntımız yok, kendisi ile şahsi bir durumumuz da söz konusu değil. Ancak herkes kendi işini ve görevini yerinde ve zamanında yapmalıdır diye düşünüyorum.

Sayın güvenç; siyaset yapmak ve siyasi arenada hizmet etmek istiyorsa; istifasını sunar, gidip kendi memleketi Kahraman Maraş’ta istediği partiden aday olur… Seçildiği takdirde kendi kentine hizmet eder, hem bu daha hakkaniyetli olmaz mı?

Ak parti geçen dönem gibi Urfa’da seçimi kaybetmek istemiyorsa, Sayın Fakıbaba ve Güvenç üzerinden siyaset yapmaktan kaçınmalıdır. Geçen dönem halk Fakıbaba’yı istiyordu aday edilmedi. Bu dönem halk (büyük çoğunluk) istemiyor, aday edilirse yine kazanmaları hayal olur.

Aynı şekilde halen Urfa valisi olan Sayın Güvenç’in aday gösterilmesi gibi bir hataya düşülürse! Zannımca Ak partinin Urfa’da hezimete uğraması kaçınılmaz olur…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.