banner2
Şanlıurfa E tipi kapalı cezaevini, Şanlıurfa İnsan Hakları Kurulu olarak bir grup arkadaşla ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştuk.

Başta çocuk koğuşu olmak üzere, Kadın koğuşlarının hem siyasi hemde diğer suçlular bölümünü ile erkek koğuşlarının bir kaçını incelemiş, hükümlülerle sohbet imkanımız olmuştu.

Cezaevinin adından da anlaşılacağı gibi ceza alanların cezalarını çekeceği mekanlardır. Ancak insani yaşamın koşullarlı yeterli olmadığını gördük.

Sorunların büyük bir kısmı fiziki yapıdan kaynaklandığını gördük.

Neden…

Neden cezaevi çok dar, hükümlü sayısı çok fazla. Cezaevi kapasitesi, 276 kişilik iken, tam 910 mahkûm kalıyor.

Cılızda istek sayılsa, bazı STK’lar zaman zaman “İhtiyaca cevap verecek yeni bir cezaevinin yapılmasını” talep ettiler.

Genelde Türkiye ama özelde Şanlıurfa’da hayal edilmeyecek yatırımlarda bulunan hükümetin neden cezaevi taleplerini görmezden geldiğini mantıklı bulmuyordum.

Olayı yerinde gördükten sonra yaptığım araştırmada; 2009 yılında bakanlığının ilk aylarında Şanlıurfa’daki sıkıntıyı bilen Bakan Sadullah Ergin, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan yeni cezaevi yapılması için arsa ister ama bürokratik anlayışla bu talebe bir türlü olumlu cevap verilmez.

Bu süreçte cezaevinde, mekandan kaynaklanan sıkıntıların Başta Vali, Belediye Başkanı ve diğer bürokratların sorumluluğunda olduklarını biliyorlar mı?

Vicdanı olan sorumlulara soruyorum; Vicdanen rahat mısınız?

İLGİLİSİNE
Karanlığa küfretmektense, bir küçük ışık yakın, daha iyi edersiniz. (Andre Gide)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.