banner2

Başı Rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem ateşinden azat olan Ramazan Ayının son günlerindeyiz. İbadetler mevsimlik olmadığı için, İbadetler, dualar, hayır hasenatlar sadece Ramazan Ayına mahsus değil, ruh bedende olduğu müddetçe devam etmelidir. Hadislerde, ulemanın ekser görüşü ne göre, Bin aydan daha hayırlı Kadir gece sini Ramazanın son on gününde arayın be yanları var. Hem de tek günlerde, açık ifade ile Ramazanın 21/23/25/27/29 günlerin- de 84 Yıllık bir umre bedel, kadir gecesi ihya edilmelidir. ülkemizde genellikle kadir gecesi Ramazanın 27 de kutlanır. Buda İsabetli bir gündür. İhya etmek büyük sevaptır mühim olan, gafil olmamak, uyanık olmaktır.Ramazan Ayı ümmete misafirdi. Ne kadar razı olduğu, olacağını Allah bilir.1 Mayıs işçi, emek kutlama günüdür. Eli nasırlı, yüzü kömür isli işçilere, emekçilere, yılın bir günü nü kutlamayı reva görmek, Emeğe değer verilmemenin kanıtıdır. İşçi emek bayramında meydanlarda özgürce seslerini hay kırmak bile, ideolojik baskılara mahkumdur Kapitalist düzenlerde tüm emekçiler köleliğe mahkumdur. İslam'daki işçi anlayışı, işçinin alın teri kurumadan, hakkını vermektir. Emeğin her değerden üstün olduğunu haykıran, bedel ödeyenlere selam olsun. Rızkın en helâli, bereketlisi el emeği, alın teri ile elde edilendir. 
Ne yazık ki, eskiden feodal yapıda ağalar vardı. Eleştirilirdi, şimdi onların yerini medenî, çağdaş, patronlar var. Hemde devlet gücü ile desteklenir, korumalarla korunurlar.
İsci emekçi beşli çete desede emici sermaye devamlı revaçtadır. insan doğarken, hür olarak doğar, Canı, malı, emeği, nesli, ırzı, inancı, yaşam hakkı dokunulmazdır. Doymaz sömürgenler dünyayı yaşanmaz hale getirmişler. Mazlumun kanı, göz yaşı üzerinden, mevki makamlar, servetler elde etmişler ve ediyorlar. Adaletin, adil paylaşmanın olmadığı beşeri düzenlerde insanlık huzur bulamaz. Karunun meddahları her gün milyarderleri manşet yapar, fakirin salyasını akıtırlar. 
Ramazan Ayında bilhassa İslam coğrafyasında ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları fakir, dul, yetim, kimsesizlere yardım kolileri ile yardım eder, övünürler, bu yardımlar pansuman yardımlar olsa da siyasi rotasına hiç girmiyorum. Emek verenleri kutluyorum. Ancak bu yetimleri, gözü yaşlıları, dulları, fakirleri kim bu hale getirdi? Kimse Hindistan'ın kutsal Dokunulmaz ineklerini görmüyor, dokunmuyor. 
İşin özü Müslüman veya insan ne aldanır nede aldatır. Uyanık olmak, narkozdan, komadan uyanmak her insanın aslı görevidir Siyasetçiler seçim derdinde, fakirler yoksullar geçim derdinde, Mevla hepimizi iyiliklerde yarışanlardan eylesin....
Ramazan Ayı bereketi ile geldi, ayrılmaya ramak kaldı. İnsanlık bir buhran geçiriyor, insanlık sınanıyor. Korku, panik, ümitsizlik her tarafı sarmış. Ümidimiz buda geçer yahudur. Tokun açtan haberi yok, kimisi çok yemekten, kimisi açlıktan hasta.
dünya sofrasında her canlıya yeterli ve fazlasıyla taamlar varken, Açlıklar, yokluklar, sefalet neden? Dünya Siyonizm düşüncesinde aç bırakacaksın, aç ne yapar borçlanır borçlanan yer Bankalar. Dininden uzaklaştıracaksın. Din sadece Namaz, Oruç birde parasız kelime-i şehadet, Din dünya işlerine karışamaz, İslam'ın tüm emir ve ya  sakları devre dışıdır. 
Bu din anlayışı da ruhbanlarca ikame edilir. İnsanlar arasına Irkçılık tohumlarını ekeceksin, sonunda lokma yapıp yutacaksın. doymazların insanları yönetme anlayışları bir nebze bunlar. Bir toplum neye layık, neye razı ise öyle idare edilir. ilahi ferman var. Allah fitne tohumlarını ekenlere, insanlığı aç ve ölüme terk edenlere fırsat vermesin. uyanık olun fitne çok büyük...Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.