banner2
Urfanın Tanıtım Elçiliğine adayım.Anladım artık bu iş böyle olmayacak.Bizim Bürokratlarımız uyumaktan başka bişey yapamayıp değerlerimizin tanıtımını yapamadığı gibi elimizde olan değerleri de tek tek elimizden almalarına ses çıkaramayacaklar.

Uyuşukluğumuzun, boş vermişliğimizin, tarihine değerlerine sahip çıkmamanın son örneği Antep'e kaptırdığımız lahmacunumuz. Bu bizim Antepe kaptırdığımız ne ilk ne de son değerimiz olacak bu gidişle.Urfa bu uyuşuklukla bu vurdumduymazlıkla bu boşvermişlikle devam ederse semer vuran çok olur .

Bu uyuşukluğmuzdan, vurdumduymazlığımızdan, boşvermişliğimizden, tarihimize olan cahilliğimizden cesaret alan Antepliler bizim ulusararası değerlerimiz olan Harran için aslında o Antep toprakları içindedir derse, Balıklıgölün orjinali o değil bakın sizin balıklar odun olmuyor bizimkiler odun oluyor  derse, Hz.İbrahim Urfada değil Antepte yaşamıştı Nemrut onu Antepte Ateşe atmıştı hatta bizim Antep Kalesinden atmıştı derse, Göbeklitepe diye bir yer onun orjinali Göbekzistepedir o da Anteptedir derse, Mekke, Medine, Kudüs'ten sonra ki İnanç merkezi Urfa değil aslında Anteptir derse, aslında Urfaya hiç Paşa gelmemiş bize paşa geldi örneğin bize M.Kemal Paşa geldi derse, Urfanın etrafında ne dumanlı dağlar nede Ceylanlar var derse bizim Hayvanat Bahçesindeki Ceylanlar sizinkinden daha çoktur ve de bizim Ceylanları zalimler vurmuyor çünkü Medeniyetler başkenti siz değil biziz derse hiç mi hiç şaşırmayacağım şaşırmayacağım.

Sen Türkiye üretiminin neredeyse tamamına yakınının sana ait olduğu "Fıstık"ı,tüm Türkiye'nin seninle tanıdığı ve  öz be öz senin üretimin olan "Lahmacun"u onlara peşkeş çektiysen yukarıda saydıklarım içinde söyleyecek hiç bir sözün olmaz ey Uyuyan güzel Urfalım.İsotun kuyruğunu sakın ha sakın bırakma onuda elinden olmasınlar.

Yukarıda saydıklarımın hepsini alsınlar da İsotunu almasınlar! Çünkü Balıklıgöl, Göbeklitepe, Urfa Kalesi yenilmez karın doyurmaz onlara sahip çıkıp ta ne olacak ki!!! Ama İsot karın doyurur her eve bir İsot Tarlası lazım. Her şeyini alsınlar ama İsotunu almasınlar. Yoksa kahvaltılarda, ciğerde ne yersin.

Elaleme tarih gerek

Mümine ahret gerek

Ferhata Şirin gerek

Urfalıya İsot gerek!!!!..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.