banner2

Geçtiğimiz Cumartesi günü ceketçilerin ve derin siyasetçilerin sosyal medya üzerinden organize ettikleri, (organize işler) “ithal başkan istemiyoruz” sloganı ile bir grup Urfalı yine sahnedeydi. Urfalılar meydanda, ceketler havada, yerli başkan istiyoruz sloganı dillerde.

Yüzeysel bakıldığı zaman pek normal demokrasinin bir gereği gibi görünen bu organize işleri irdelediğinizde çok da normal olmadığını göreceksiniz. Bu işi organize eden çıkar şebekesinin belli ki amaçları var ve bu ceket meselesinde terziliği iyice kavramaya başladılar. Peki, alanlardaki bu oyuna tempo tutan insanlar galiba ne yaptıklarını tam olarak bilmiyorlar. Haydaaa, alanda toplan ceket salla şov yap akşam televizyon göstersin tamamdır.

Mesele nedir? Yerli ithal olmayan başkan istiyoruz. İyi güzel bende istiyorum fakat bizdeki bu feodal yapı, aşiret baskısı, akraba, amca, dayı, yeğen, dost, ahbap, gönül, hatır meseleleri yüzünden Urfalı başkanlar sağlıklı ve tarafsız iş yapamıyorlar. Bunun örnekleri geçmişteki yönetimlerde mevcuttur. Nasıl mı? Birkaç cümle ile özetlemeye çalışayım. Aşiretlerinin gücünü arkasına alanlar istedikleri ihaleleri bir şekilde alıyorlar gerek seçmen çoğunluğu ve gerekse diğer yöntemlerle. Genelde ve yerelde dayınız varsa her türlü işlerinizi yaptırım gücüne sahipsiniz. Falan bürokrat dostunuzsa yine borunuzu öttürebilir işlerinizi haledersiniz v.s.

Tıpkı genel seçimler öncesinde olduğu gibi, Sayın Faruk ÇELİK aday gösterildiği zaman da ithal bakan istemiyoruz diye tutturmaya çalıştılar ama tutmadı. Bu oyuna alet olan insanlara sorduğumuzda ise verilen cevap çok sıradan

“BABO URFADA ADAMMI YOĞ.” Bende diyorum ki var kardeşim: Urfa da hem de öyle adamlar var ki her biri birer cevahir. Bilgi ve Beceride, Siyasi ve Sosyalde, Yetenek ve Maharette, Kültür ve Eğitimde, Kişilik ve Karakterde, Dürüstlük ve Adamlıkta, Din ve İmanda ne cevherler var amma yukarıda saydığım nedenlerden dolayı özellikle tarafsız belediye başkanlık mekanizmasını çalıştıramayacaklarını, sağlıklı ve tarafsız hizmet veremeyeceklerini düşündüklerinden olacak ki hizmete talip olmuyorlar sanırım.

Belediyelik bir işi olan vatandaşların çoğu çevresindekilere belediyede tanıdık var mı? Arayışına girer neden? İşini yaptırmak için. Bunu yazmakla niyetim kimseyi suçlamak ve töhmet altında bırakmak değildir. Genelde işler böyle görülüyor.

Mesele memleket meselesi ise eğer, önemli olan ilimizin gelişmesi, kalkınması, modern bir şehir haline gelmesidir. Hizmet eden kim olursa nereli hangi partiden olursa olsun başımızın tacıdır. Yeter ki yemesin yedirmesin ihalelerde taraf tutup peşkeş çekmesin ve haksızlık etmesin. Aksi durumda eski başkanlar gibi bertaraf olup vicdanı ile baş başa kalır.

Nitekim Sayın bakan Urfa’ya büyük hizmetlerde bulunmuştur. Bunu kimse inkâr edemez. Kazanan ilimiz ve halkımız olmuştur. Şimdi aklıselim olma zamanıdır ayrılma ve ayrışma zamanı değil. Urfa hepimizindir lütfen ne yaptığımızın farkına varalım. Mademki ithal başkan istemiyoruz. O zaman önerdiğimiz başkan adaylarımıza bütün bu baskıcı unsurlara karşı yanında olacağımızın sözünü verelim ve halkın başkanı olacak isimleri önerelim.

Bu tür provokasyonları tetikleyenler ve alkışlayanların yanlış yaptıklarına inanıyorum. Seçileceklerden, seçilmek için hayal kuranlardan yekvücut olmalarını diliyorum. İlimiz yönetimine talip olanlar Etraf illere bakarak İlimiz sanayi bölgesinde kaç fabrika var, daha kaç fabrika kurulması gerek, mücadelesini vererek insanımıza iş aş istihdam mücadelesini versinler o zaman kim olur veya seçilirse bu mazlum halkın oylarını da alır duasını da… Siyaset yönetim sanatıdır. Kusur, ihmal kabul etmez İlimiz yönetimi kime nasip olmuşsa o alacaktır Allah’ın izniyle kazanan şahıslar değil Urfa olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.