banner2

Sağlık konusunda Şanlıurfa’nın kat etmesi gereken daha çok mesafesi var!..

Türkiye Sağlık hizmetleri alanında AK Partiyle başlayan iyileşme, Artık çok gıptayla baktığımız Avrupa’yı neredeyse geride bıraktı. Hatta ABD’ye örnek oldu…

Çok değil daha 10 yıl önce bir fakirin bir hastaneye gönül rahatlığıyla gitmesi hayaldi. Hadi hastaneye gitti. Bunun birde tedavi için ilaç alımı vardı. Velhasıl çok çileli bir süreçti. Hatta bazıları için ulaşılması imkansız bir hizmetti sağlık!..

ALIN SİZE GEÇMİŞTEN 2 HABER;

“Alanya'da doğum yapan bir kadın, bebeğiyle birlikte hastanede rehin kaldı.
İnşaat işçisi Kadir Temiz ile evliyken devamlı dayak yediği gerekçesiyle eşini terk edip annesinin evine gelen Ayten Temiz, üç gün önce Alanya Devlet Hastanesinde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak, 17 yaşında evlenen Ayten Temiz, parasını ödeyemediği için rehin kaldığı hastanede yardım bekliyor.”

Bir başka haber;
“15 günlük bebek hastanede rehin kaldı!

Hastane masraflarını ödeyemediği için 15 günlük bebeği hastanede rehin kalan anne vali’den yardım istedi.”

Bu örnekleri, “yiğidi öldürsem de hakkını yemeyelim” diye verdim!..

Bütün bu kâbus dolu günler geride kaldı. Şimdi genel olarak çok ileri bir seviyede hizmet görüyoruz. Ama büyükşehir olan Şanlıurfa’da hala branş doktoru eksiği var.

Mesela, Çocuk gastrolojisi yok, çocuk diş doktoru yok! Çene cerrahisi yok! Belki daha yoklar var. Bildiğim bunlar…

Özellikle çocuk doktoru çok önemli!

Başbakanın 3 çocuk konusunda ne kadar ısrarcı olduğunu artık bilmeyen yok! Çünkü Önlem alınmazsa Türkiye'nin 2045 yılında yaşlı nüfus kategorisine girecek.

Hükümet doğurganlığı artırmak için çareler üretme peşinde. Hükümet tarafından ailelerin üç çocuk yapmalarını sağlamak için bir teşvik paketi hazırlıyor.
Şimdiye kadar hiçbir teşvik beklentisi olmadan ülkenin geleceği için “bilmeden(!)” hizmet eden, çok çocuk doğuran Şanlıurfalılara bu branştaki hakimler çok mu görülüyor?

1.700 bin nüfusuyla, yılda 60 bin üzerinde yeni doğanıyla, yeni doğan sayısıyla Yunanistan’la yarışan bir Şanlıurfa’da bu önemli branşların olmaması Sağlığın sağlıklı işlemediğin gösteriyor.

Başta Bakanımız Faruk Çelik olmak üzere 10 tane iktidar partisi vekillerimiz var! Başbakanında 3 çocuk teşviki ısrarı var! Bakalım bu hassasiyetin sağlığa faydası olacak mı?  Bekleyip göreceğiz.

Yazıma başımdan geçen bir hadiseyle son vermek istiyorum;  Geçen gün gece saat 12’den sonra çocuğum hastalandı. Hastaneye götürdüm, kanına sancı olduğu için doktor apandisit konusunda şüpheli olduğu için çocuğun Ultrason’unu çekmesi gerektiğin söyledi. Ama Çocuk Hastanesinde imkânlarının olmadığını söyledi ve beni Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk etti.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine gittiğimde orada bulunan ve kendisini Pratisyen hekim olarak tanıtan doktor kızgın bir şekilde; “ biz kaç kez söyleyeceğiz. Bizde ultrason için uzman hekim yok” diyerek beni geri gönderdi.

Çaresiz kalan çocuk hastanesi doktoru beni sabaha kadar bekletti. Çocuğu müşahede altında olması gerektiğini söyledi. Sebebi ise teşhisin tam olarak konulamamasından olası tehlikelere karşı tedbir amaçlı. Yani deneme yanılma yoluyla tedavi!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.