banner2

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği tarafından 7'den 70'e herkesime hitap eden 'Şanlıurfa'da Kitap Şenliği' adı altında fuar açılıyor.
Bilindiği gibi kitabın hayatımızdaki yeri ve önemi bir başadır.
Öyle ki kitaplar adına yeminler ederiz. Nasıl ki Osmanlı devleti ile birlikte Avrupa “Türk” diyerek Müslümanları kastetti ise Müslümanlar da kitaplara verdiği öneme binaen tüm kitapları kutsal kabul eder. Teknoloji ile birlikte bu kitap addettiğimiz kutsiyet biraz eksilse de hala toplumumuz da yaşayan bir yaşlı her hangi bir bireye kitaptan bir pasaj okuyun, velev ki bilgi yanlışa ola o kişi inananacaktır. Çünkü kitaplara bağlığı ve inancı tamdır.
Bu toplum kitap okudukça hem kendine hem de çevresine yön verecektir. Geçişte bunu yaşayarak öğrenmiştir. Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey rivayete göre kayınbabasın evinde kitap olan odada yatağı serilince kitaba olan saygısı nedeniyle ayalarını uzatarak yatmamıştır.
Yine James Hawel; “dünyayı yöneten, kalem, mürekkep ve kâğıttır” sözüyle okumanın önemini çok iyi anlatmaktadır.
İnsanın doğasında bir meslek seçip bu mesleğin gerektiği şekilde çalışmak vardır. Hızlı değişen ve gelişen toplumumuzda meslek sahibi olmak yetmemekte, o meslekte bir numara olmak önem kazanmaktadır. Hayatta olduğu gibi meslekte de bir numara olmanın, arayan değil aranan kişi olmanın en önemli yolu mesleki bilgileri, günlük bilgileri ve pratik bilgileri edinmektir. Bunları edinmenin tek yolu da okumaktır.
Horace ise kitap için şu vurguyu yapar; “Mümkün olsaydı her karış toprağa buğday eker gibi kitap ekerdim.”
28 Mayıs - 19 Haziran tarihleri arasında Rabia Meydanında 50 Yayın evinin katılacağı ve 20 binden fazla kitap çeşidinin sergileneceği, ünlü yazarlar tarafından imza günleri de düzenleneceği bir fuarın Urfa’da yapılmasına ön ayak olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliğine bir Urfalı olarak teşekkür ediyorum.
Kitabın önemine vurgu yapan bir sözle yazımızı sonlandıralım: “Tanrım bana kitap dolu bir evle çiçek dolu bir bahçe ver. “(konfüçyüs)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.