banner2

     12 Haziran seçimlerine katılacak olan milletvekili adayların listesi açıklandı. Listeye tam olarak halkın istediği bir liste denilemez. Yani Urfa halkının çoğunluğunu, genelini tatmin edecek bir liste değil. Çünkü geçmiş listelerden bir farkı yok gibi.      

      Yıllardır aynı ailelerden aynı soydan gelen ve hep onların mecliste olduğu bir siyaset izleniyordu. Tüm partiler tarafından. Biz bu dönemde babadan oğla geçen bu siyaset anlayışının kırılacağını umud etmiştik, fakat hayal kırıklığına uğradık dersek abartı olmaz. Ak parti ile beraber siyasette bazı değişiklikler oldu. Bir nebzede olsa siyasetin ve siyasetçilerin kalitesi arttı.

      Fakat özellikle Şanlıurfa da çok şey değişmedi. 29 Mart belediye seçimlerinde aday edilmeyen Sayın Fakıbaba, derhal bağımsız aday oldu. Ve Ak partide milletvekili olan bazı kişiler tarafından bile desteklendi.

     Şanlıurfa halkı tüm mevcut vekillere kızdı ve onlara inat Fakıbabayı çıkardı. Sayın başbakan Urfa da miting konuşması yaparken vekillere yuh çekildi.  Bu vekilleri istemiyoruz denildi. Seni seviyoruz fakat seçtirdiğiniz vekilleri sevmiyoruz diyen halk; Ak partiye belediye seçimlerinde oy vermediler. Daha sonra referandumda Şanlıurfalılar yüzde 95 evet diyerek Ak partiye destek verdiler.

      Neticede bazı Ak parti vekillerin destekleriyle beraber Ak parti Şanlıurfa da belediye seçimlerini kaybetti. Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın bundan bir ders aldığını, bu olumsuz gelişmelerden sonra listeleri daha dikkatlice yapacağını sanıyordu Urfa halkı, fakat listelerin açıklanmasıyla adeta şok oldu, tüm Urfalılar…

     Şanlıurfa da Faruk çelik’i birinci sıraya koyan başbakan; 350 küsur aday adayların arasından bakan yapacak adam bulamadıysa bu Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalıların ayıbıdır. Yok eğer bu aday adayların içinden beş on tane bakan bile çıkar diyorsanız; ‘o zaman da bu sayın başbakan’ın ayıbı olur.’

      Bu liste Urfa halkının çoğunluğunun beğenmediği ve istemediği bir listedir. Bu liste ile seçime girecek olan Adalet ve kalkınma partisi; Adaletli bir liste çıkarmadığı için, çok oy kaybedecek ve geçen dönemdeki kadar bile vekil çıkaramayacaktır.

      Bu yazımızdan bir önceki yazımızda kısaca şunları söylemiştik; “11 Nisan Urfa’nın Fransa’nın işgalinden kurtuluş günüdür. Şanlıurfa da o gün düşman işgalinden kurtulma kutlaması yapılırken; aynı gün Ak partiden halkın çoğunluğunu memnun edecek bir listenin çıkması demek; Urfa halkı için iki bayram kutlaması demektir. Yani iyi bir liste çıkarsa sanırım Urfa halkı o gün iki bayramı bir arada yaşayacak ve kutlayacaktır.” Demiştik.

     Fakat bu liste ile dengelerin gözetilmemiş, eski hatalardan ders alınmamış ve belirli bir şeklin, klasikleşmiş siyaset anlayışının dışına çıkılmamış olduğunu gördük. Bu yüzden:

     Ben şahsen yanlış aday ve yanlış liste çıkardığı için bu seçimde Ak partiye oyumu vermeyeceğim. Bu, böyle biline…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.