banner2
17 Ekim 2021 Pazarı Pazartesiye bağlayan gece Serveri kainat Efendimizin Doğum Günüdür. 571 Doğum 632 vefatıdır. 63 Yıl Dünyada ömrü var. 23 yıl peygamberlik makamı. Annesinin adı Amine, süt Annesi Halime, Babasının adı Abdullah, Dedesinin adı Abdülmttaliptir.
Rabbül Alemin Yer yüzüne 224 Bin Peygamber göndermiş. Son Peygam ber Muhammed Mustafadır SAV.
Bizlerde onun ümmetiyiz. Tüm peygamberlerin görevi ekseriyetle tebliğdır. Tebliğde en ağır görevdir.
Tebliğın çok mani ve zorlukları vardır.Tebliğde bedel ödemek esastır. Gaye; insanlığı Şirkten, kölelikten, zulümden, esaretten, ezilmekten, sömürülmekten kurtarmaktır.
Allah'tan başka ilahlar edinmemektir.
Efendimizin en bü yük özelliği, O Alemlere rahmet olarak gönderilendir.
O Muhammedül Emindir. Onun ifadesi ile O, güzel Ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir.
Onun doğumu bile sarayların yıkılışına, Ateşperestlerin Ateşinin sönmesine, göllerin kurumasına vesile olmuştur.
Ona peygamberlik gelmeden önce Arap toplumu Cahiliye adetleriyle boğuşuyordu.Kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyor, gücü elinde bulunduranlar ilahlık taslıyorlardı.Içki, zina, bina(saraylar) Faiz Irkçılık, gasp, haksız kazanç, Kölelik zirve yapmıştı.
Efendimize Peygamberlik geldikten sonra elindeki sihirli değnek kelamul lahtı, vurduğu yere Şirk düzenlerini ziru zeber ediyordu.
Altın nesil çilekeş sahabeleri ile yer yüzüne, İslâmî yayan, hakim kılan en büyük lider, komutan vasfını alandır
 Efendimiz.Onun en büyük kurtuluş reçetesi Sünneti ve Veda hutbesidir.Veda hutbesi çoğumuzun evinde duvara asılı ancak içerik olarak amel yok.
Veda hutbesi insanlığın insan hakları beyannamesidir. Denizler mürekkep olsa,Tüm ağaçlar kalem olsa Efendimizin siretini yazamazlar.
Bizimki denizden bir katre. O,yüce peygamber "komşusu açken,kendisi tok yatan ben den değildir, Nefsin için istediğini din kardeşin için istemeyince, gerçek iman edenlerden değilsin ilim öğrenmek hem kadın hem erkek üzerine farzdır. Irkçılığın her çeşidi ayaklarımın altındadır.
Selamı aranızda yayın. iki günü eşit olan ziyandadır. Ümmetimin helâk edicileri; kadın ve mal sevgisidir. "Buyurmuş.
Bizde onun Ümmetiyiz dedik; Nasıl bir ümmet?Cahiliye döneminde Cansız putlar vardı. Şimdi canlı putlar milyonları geçti hemde ağlama duvarı gibi tapınaklar, Haksız haram kazançlarla milyarder olamakta yarışanlar, Zinayı kanunla serbest bırakanlar,saraylarda faize fetva veren fetvacılar, kurtuluşu corçlarda arayanlar, içki fabrikalarını açmakla övünenler, şirk düzenini ayakta tutanlar, alkış layanlar nasıl Olur da, Muhammed SAV. Ümmetinden olabilir.
Şefaat ya Resulallah demek için onun sünnetine sarılmakla olur Vesselam....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.