banner2

18 mart 2022 Cuma günü Hac ve umre ile ilgili İlimiz Şanlırfa'da Türsap yetkililerince bir toplantı yapıldı. Toplantıya çevre illerden, ilimizden Hac Umre işleri ile uğraşan şirket yetkilileri katıldı. 
Bende TUR CENTER HAC UMRE Organizasyonu adına toplantıya katıldım. izlenimlerimi azda olsa paylaşmak istiyorum. Hac üçüncü Yıla giriyor. Resmi hacılar 83000 kişi %60 Diyanetin %40 Şirketlerin Bunların hepsi en az bir iki taksit ödemiş, pandemi nedeni ile bazıları bir kısım paralarını almış gitmek isteyenlerden 1000 riyal hesapta kalmayı diyanet şart koşmuş gitme gitmeme halen muamma. Gitmemenin nedeni hastalık mazur görülebilir. Bunca zaman geçmiş,13000 civarında üyesi olan Türsap, Pardon diyerek toplantı yapıyor yapsın da çok geç. Sektörler içinde en çok mağdur olan Turizm sektörüdür.
Turizm deyince Turist akla gelir. Hac Umre de bu kategoride, İnanç Turizmi ayrı bir konu Turist ülkemize çekmek devlet politikasıdır. Türsap üyelerinin meşru hakkını savunmamış, gündeme almamış, kirasını dahi ödeyemeyen üyelerine çözüm üretememiş yazılı görselde bile ciddi gündem olamamış. Üyelerini bilgilendirmemiş, saldım çayıra mevlam kayıra anlayışı ile baş başa bırakmış.

Geçte olsa iyidir toplantılar bilgilendirmeler. Toplantının ozeti.
1.Hac umre ibadetinin değeri turist kadar yoktur
2.Sektör işsizlikten can çekişirken, Koyun can derdinde, Kasap et derdinde misali Türsap üyelerden yıllık 5.800 Tl. Aidat istiyor.
3.Hac konusu ya Suudi yetkililer buraya gelir. Yada Türkiye'den yetkililer Suudi ye gider belki yol bulunabilir. Bu yazıyı yazarken, Diyanet Reisimizin Suudi Arabistan'a gittiği, Hac umre konusunda görüşme er yaptığı haberini aldım. Hayırlara vesile olur inşallah.
4.Tüm İslam ülkelerine umre serbest bir tek Türkiye'ye yasak. Sebepler toplantıda konuşulurken, ağırlıklı görüş siyasi bariyer diye biliriz.
5.Hac umre turları olmazken, Turistlere tüm kapılar açık Tursab'ın elit takımı da bu alanda hem madden nemlenir hem de çaba gösterir. 
 6.Rusya,Ukrayna savaşında belki uzun yıllar turist sayısı sekteye uğrar. Bu nedenle başta Türsap Devlet erkanı seferber olur. Başta Kudüs Mekke, Medine turları başlayabilir. 6.Milyarlarca Hac için yatırı lan paralar diyanetin hesabında Türsap için bir koz olamaz mı? Bankalarda bekleyen hacıların paralarının neması Hacı taksitlerine neden tuz olmasın. 
Son olarak bu yıl Hac belki, Umrenin açılacağına inanıyorum. Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler. Hac için müracaat etmiş senelerdir bekleyen 70-80 lik Ahmet amcanın Fatma teyzelerin hürmetine açılmayan, kaprislere takılan kapıları aç Allah'ım. Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.