banner2

Yerel seçimlerin üzerinden dokuz ay geçti, belediyelerde artık taşlar yerine oturmaya başladı, halk bundan böyle mazeret yerine hizmet bekliyor.

Seçim döneminde Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç beyin Şanlıurfa halkına verdiği sözler vardı. Bu sözleri yerine getirme zamanı gelmiştir.

Seçim çalışmaları sırasında verdiği sözlerden en çarpıcı olanı sanırım Tugayın yerinin park alanına çevrilmesi idi. Sayın Güvenç; devasa pankartlar yaptırıp şehrin en çarpıcı noktalarına asmıştı. Tugay şehir dışına çıkarılacak ve yerine de mükemmel bir proje ile yeşil alan yapılacak diye…

Biliyoruz bu öyle 3-5 ayda olacak iş değildir. Buna biraz zaman gereklidir. Ancak üzerine yatmak da olmaz. Vatandaş bize soruyor, niye yazmıyorsunuz diye. Biz yazalım ki; vazifemizi yapmış olalım. Gazeteci ve yazarlar; halk ile idareciler arasında bir köprü vazifesindedirler. Onun için biz halkın haklı taleplerini iletmeye çalışıyoruz.

Sayın Güvenç, seçim döneminde bir toplantıda şunları söylemişti; “Bu bölgeleri köy olmaktan çıkarıp imrendiğimiz şehir merkezi gibi yapmak boynumuzun borcudur. Bunun için tapu sorununu da çözecek, imar planını da gözden geçireceğiz. Okul, park... Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Yaptığımız okul arkamızda duruyor. Bu okul için en az beş kere geldim buraya" demişti. Seçimden sonra oraya bir defa daha gitti mi bilmiyoruz.

O mahallelilerin tapu sorunu için yaptığı veya yapmayı düşündüğü bir şey var mı? Onu da bilmiyoruz. Vatandaş bize soruyor bizde buradan kendilerine iletiyoruz.

Parkometre Konusu

Birde son zamanlarda bir parkometre tartışması var. Bahçelievler ve İpekyol caddesi.. Paralı olsun mu, olmasın mı diye, tabi belediye paralı yapmak için her yolu deniyor, ancak vatandaş ve bazı STK’lar karşı çıktılar diye Belediye orada bir anket kararı aldı ve bunun sonucu anket ile belirlenecek.

Tabi ki her konuda olduğu gibi bu konuda da bir disiplin gereklidir. Parkometre uygulanmasın demiyoruz, lakin bu makul ölçüler içerisinde yapılsın diyoruz. Mesela yoğunluk olan bulvar ve ana caddelerde uygulanabilir. Ancak Bahçelievler gibi oturum alanı olan sokaklarda uygulanması doğru değildir. O zaman bina sakinleri araçlarını nereye park edecekler. Bize göre parkometre uygulaması sokaklarda, oturum alanlarında değil de; tamamen trafiğin yoğun olduğu ve bulvar konumunda ki güzergahlarda uygulanmalıdır. Ayrıca ilk 20-30 dakika ücretsiz, ilk bir saat 1 TL, sonraki her 1 saat için 2 TL olabilir. İlk saatin daha uygun olması, trafiğin rahatlaması ve acil işi olanların işlerini bitirip hemen çıkması demektir. Sonra ki saatlerin ücretinin 2 kat olması ise; gelip keyfi park edip akşama kadar aracını yerinden almayanları engeller ve bu sayede trafik bir nebze olsun rahatlar. Söz trafikten açılmışken; Şanlıurfa büyükşehir belediyesine bir iki konuda daha tavsiyelerimiz olacak!

Trafik ve yeni imar alanları;

Belediye eski Urfa ile trafik çözme konusunda çok mesafe kat edemez. Bunun yerine şehri Akabe ve Maşuk bölgelerine çekmesi gerekir. O bölgelerde hem konut sorunu hem de şehri o tarafa çekerek eski Urfa merkezinde ki yoğunluğu kaldırarak rahatlatması daha akılcı ve çözümlü olur, diye düşünüyorum.

İmar Alanları Tarım Arazilerinden Uzak Tutulmalı

Ayrıca Şanlıurfa büyükşehir belediyesi şehrin yapılaşmasını tarım arazisi olan bölgelerden kurtarması gerek. Önceki belediye bazı yerlerde tarım arazisinin kalbinin tam ortasına gökdelen dikilmesine izin ve ruhsat vermişti. Mevcut belediye o yanlışları bertaraf ederek, o yanlışlardan kurtarmalıdır. Tarım arazilerinin heba edilmesine izin vermemelidir.

Sokak Gibi Caddeler

Daha öncede dile getirmiştik, SSK caddesi, Süleymaniye, Halepli bahçe vd. bazı semtlerde mevcut caddeler birer sokak genişliğinde bile değil, buralara acilen bir çözüm getirilmeli… ya mevcut yollar genişletilmeli, yada alternatif yollar açılmalıdır.

Kentsel dönüşüm

Ben yazımı tamamlamıştım ki bir haber dikkatimi çekti; ”Bugün resmi gazetede  yayınlanan bakanlar Kurulu Kararına göre Eyyübiye İlçesi, Yenice, İkizce ve Şahinler Mahalleleri ile Suruç İlçesi, Onbirnisan Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alan için Kentsel Dönüşüm kararı yayınlandı.” Bu güzel bir gelişme, arkası gelir ve o bölgelerde düzgün bir yapılaşma ortaya çıkarılırsa iyi bir hizmet olur.

Hizmet Adamlarını tanıyoruz

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum; büyükşehir belediyesinde daha fazla hizmet etmek ve tüm sorunlara çözüm bulmak isteyen şahsiyetler var. Onları tanıyor ve biliyoruz. Ama 3-5 kişinin gayreti ile koca büyükşehirde sonuç almak kolay değil. Bu yüzden herkes elini taşın altına koymalı, koltuk ve makamının hakkını vererek çalışmalı, iş üretmelidir. Selam ve dua ile…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.