banner2

 

ABD’nin yeni devlet başkanı TRUMP, sıradan biri değildir kuşkusuz. Devlet geleneğini bilmeyen, çocukluğundan beri ve iş hayatı boyunca, kapalı kapılar ardında yabancılar ve özellikle de Müslümanlar hakkında duyduklarını yüksek sesle dile getiren vahşi Batı’nın tipik bir kovboyu… Aslında bütün Batılı liderler Tramp gibi… Kapalı kapılar arkasında ağzına gelenleri söylüyorlar Müslümanlar için… Obama’sı, Merkel’i, Holand’ı, Terese May’ı, hepsi aynı… Bütün bunlar aslında Tarmp’tan farksızdırlar.

Aslında Trump o liderlerden daha dürüst. Tıpkı Aziz Nesin gibi doğrusunu söyledi… Aklından geçirdiklerini dile getirdi… Yıllar önce Aziz Nesin, “Ben Müslüman değilim ve hiçbir dine inanmam. İnansaydım, İslam'ı tercih ederdim. Bu yüzden öldüğümde beni Müslüman mezarına koymayın. Buna hakkım yok… Beni evimin bahçesine gömün” dediği için çokları tarafından garipsenmişti. Ama Aziz Nesin aslında erdemli bir tavır sergilemişti. Doğrusunu söylemişti. Onun gibi İslam’a inanmayan nice sanatçıların korkakça yaşadıklarını biliyoruz. Öldüklerinde üzerlerine namaz kılınıyor ve Müslüman mezarlığına gömülüyorlar.

Trump da seçim propagandası esnasında, “Tüm Müslümanları ABD’nin sınırları dışına çıkaracağım” demişti. Seçimleri kazanıp işbaşına gelince de 7 İslam ülkesinden kimseyi ABD’ye almama karar aldı. Trump, arkadaşlarıyla ve diğer Batılı devlet adamlarıyla kapalı kapılar arkasında söylediklerini yerine getirmiş oldu. Ama Batılı liderler alışık olmadıkları bir kişilikle karşı karşıya kaldılar… Peki, bu gidiş nereye varacak?

1) dediğim gibi, Batılı devletler şoktalar… Trump ayıplarını dışa vurduğu için dehşet içindeler… Bu yüzden dünyanın her yerinde Tramp yönetimine karşı protestoları destekliyorlar ve desteklemeye devam edecekler. Eğer bu protestolar Trump’a geri adım attıra bilirse ne ala… Attırmazsa yargı darbesini düşünecekler… O da mümkün olmazsa siyasi ve ekonomik kaos çıkaracaklar.

2) Trump’ın bu tavırları sayesinde, ABD ve İngiltere’nin Rusya ve Müslüman ülkelere karşı olan gizli düşmanlıkları su yüzüne çıkacak… Çünkü ABD ve İngiltere hiçbir zaman bu ülkelerle samimi dost olmadılar ve olmayacaklar… Trump’ın bu çıkışları sayesinde Batı’nın kirli çamaşırları ortaya dökülecek…Çünkü ABD ve İngiltere tarih boyunca hiçbir devletle samimi dostluk kurmuş değillerdir.

3) Eğer ABD ve İngilizlerin derin devleti Trump’ı protestolarla bertaraf edemezlerse bir su-i kast ile onu görevden uzaklaştırabilirler. Nitekim AB’nin Brexit müzakerecisi geçen gün, “Trump bizim için büyük bir tehdittir” dedi. Bu, Trump’ı alaşağı etmek için bir işaret fişeğiydi. Fakat Trump’ı alaşağı etseler bile onun açacağı gediği kapatamayacaklar.

4) Müslümanlar da böylece, Batılı devletlerle kurdukları sahte dostlukların farkına varmış olurlar. Sonuç itibariyle Trump belki bilmeden birkaç şey yapacak… Onun yapacağı bu işler Müslümanların aklını başlarına getirecektir. Müslüman ülkeler, birbirileriyle samimi ilişki kurmaya fırsat bulacaklar inşallah. Bu da İttihad-i İslam için güçlü bir adım olacaktır. Resûl-i Ekrem (s), Buhari ve Müslüm’de yer alan bir hadiste,  (إن الله ليؤيد هذا الدين بالرجل الفاجر) “Kuşkusuz Allah, facir ve fasık adamlarla bu dini destekleyecektir” buyuruyor. Bu hadise dikkat etmek gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.