banner2


Bu yazımda aslında Kerbela hadisesini bir nebze yazacaktım. Konu mayın tarlası ile dolu, çok geniş bir konu muhtasarda olsa kuş dili ile yazmayı tercih ettim. Bari bir şey yapamıyorsak taraf belirtmekte erdemliktir.

Ters kutupluk Adem AS. ile başlamış,günümüze kadar gelmiş, kıyametin kopacağı ana kadarda devam edecek. Ters kutuptan kastım Hak ile batıl mücadelesi. Kerbela denilince Şehitlerin serdarı Hz Hüseyin ve 72 ehli beytin barbarca, zalimce, hunharca, katiller ile fail Yezit akla gelir.

Af edilmez, hafife alınmaz, tarihte kara bir lekedir. Her yıl Muharremin Ayının onunda bu gün kutlanır. Sözde ehli beyt muhabbeti tazelenir. Ehli beyti sevmek akidevi bir meseledir.

Yezidi anlayış binlerce yıl önce bu cinayeti işlemiş.O kadar gaddarlık var ki fıratın suyu vahsi hayvanlara serbestken, ehli beyte bir damla su bile çok görülmuş.

Tüm sıkıntılar çekilir, bedeller ödenirken hak davadan zerre taviz verilmemiş. Binlerce yıl geçmesine rağmen Hüseyni zihniyet akli selimlerce gönüllerde makes bulmuş, yezidi zihniyet, anlayışlar ise hep nefretle anılmış, anılıyor.

Hüseyin gibi ağlayıp, yezit gibi gaddar, zalim, katil, saltanat severler müstesna çünkü bu iki kutup bir birine terstir.

Müslümanlar için her gün Aşure ve Kerbeladır. Kerbela Cihattır, Hakķı üstün tutmadır. Saltanat ve zorbalara boyun eğmemektir. Bedelde ödense yön değiştirmemektir. Ahde vefadır. sadadakattır. Elif gibi dik durmadır. Adaletsiz zorbalara karşı kıyamdır.

Aşureyi on çeşit taamı bulamaç gibi yapmak, yemek, dağıtmak, mezhepçiliğe, siyasetçilerin emellerine alet etmek Ehli beyt ruhuna ters orantılıdır.

Dünyada Hüseyni dava ruhu demek: Adalet, adil paylaşım demek,Yalana, dolana, talana karşı olmak demek, kula kul, köle olmamak demek. Siyonizmin, kapitalizmin tüm oyunlarını bozma, uymama demek. Karunlaşanlara karşı Harun olma, Musa'nın asası olma demektir.

Baştada yazdım konu mayınlı, az öz biraz değindim. Rabbim; saltanat uğruna kan döken, yezidi düşüncelerden yandaşlarından ümmeti Muhammedi ve mazlumları muhafaza etsin. Allah'ın izniyle Hak gelmiş batıl zail olacaktır. Doğru yolun sapık kollarına kapılmamak şartıyla kötülüklerden iyiliklere hicretimiz mübarek olsun.
Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.