banner2

Terakki kelimesi arapça kökenlidirAnlamı ilericiliktir. Halk fırkasıdır. Gerçek Cumhuriyet anlayışıdır. Devletler insan gibidir. Çocukluk,gençlik ve ihtiyarlık. Gençlik dönemi devletlerin zirvesidir.Terakkinin zıddı ise gericiliktir. Asrımızda ilericilik:Teknolojinin her çeşidine hakim olmak, kapitaliz min tüm hortumları ile sermayeye gelir akıtmak, sömüren elit kitleler üretmek, saltanatın sürmesi için basını kullanmak, satılık kalemşörler icat etmek, kitleleri ac bırakmak, borçlandırmak, sözde hakta Dini kullanmak, batılda Demokrasi yalanını ihraç etmek, köle düzeni kurmak, köle düzeninde çay kaşığı ile vermek, kepçeyle almak.

Kim karşı çıkarsa Terörist demek ha yat hakkı tanımamak.Son durak hukuk tanımadan yaşlı, kadın, çocuk, din adamı papaz, Masum, Cami, kilise demeden öldürmek, işgal, sömürmek (Irak,Afganistan, Filistin, Suriye, Hiroşima, Ukrayna, Halepçe gibi) Eğer terakki ilericilik bu ise yerin dibine batsın özenenlerde batsın.
Islam Huku kunda bir cani yüzünden Gemi batırılmaz. Gericilik nedir? Anlamış değilim. Edep, güzel Ahlak, Acıma,adil paylaşım,adalet, halal harama riayet etmek,kul hakkından kaçınma,yalandan beri, riya, kibirden imtina,haksız kazançtan kaçmak, kutsal terimleri alet etmemek. Üretim, istihdam, bağımsız bağlantısız yönetim anlayışı, meşru özgürlüğü kısmamak, ayrımcılık yapmamak.
İnsanlığı soyup soğana çeviren, Zina, Bina, Faiz, Uyuşturucuya set çekmek, suç üretme fabrikalarını terk, insana değer veren genç nesiller yetiştirmek, bir toplumun temel taşı aileyi korumak ilericiliğin temel taşlarıdır. Tersi gericiliktir. Baronluk,vampirliktir.

İnsanlık insanca yaşamak istiyor. Kurtarıcı arıyor. Mevcut; Irkçı, Mezhepçi, üstün gelme anlayışı,taraflı sözde diplomasi  ile insanlığa verilecek bir şey görünmüyor.
Mazlumun elindeki bir lokma ekmek bile tehlikede. Zamlarla, haksız vergilerle, Sömürü araçları sermaye hortumları haram banka kredileri ve marketlerle  halkını borçlandırarak teşvik etmek sosyal devlet anlayışı değil sermaye köleliğidir.

Bizi ezen sömürenler üretiyor bizi sömürüyor mazlumlarda tüketiyor. Ekranlarda para karşılığı reklamlarla baronlaşıyor, Milyonerlerde çoğalıyor buna kalkınma denmez düzenbazlık denir.

Rusya ekonomisini düzeltmek için İslami bankacılığa geçiyormuş (Basından) vay be yeni bir buluş, islâm ülkeleri becerdi düzeltti bir Rusya kaldı. Söylemlerle,hamasi nutuklarla ilericilik olmaz. Rabbim sahte ileri cilerden insanlığı korusun.Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.