banner2

Şanlıurfa Seyrantepe/Maşuk Toki konutlarında ikamet etmekteyim. Güzel parkları var ancak hiç bir parkta Temizlik yeri WC bulunmamaktadır. yazın sıcağında geç saatlere kadar parklar tıklım dolu.

Parklar toplumun nefes alma mekanlarıdır. WC'ler olmadığı için ihtiyar ve bazı serkeş gençlerin bu parklarda ayakta ve ya oturarak bevl yaptıklarına aynelyakin şahidiyim. Bu yazıyı Kent konseyi ile Büyük şehir belediyesi işbirliği ile hazırlanan " TEMIZLİK VE NAMAZ REHBERİ" Kitapçık elime geçince okuyunca yazma gereğini duydum.
Hemen şöyle bir soru aklıma geldi Müftülükle Belediye arasında görev değişimimi olmuş, öncelikle emeği geçenleri tebrik ediyorum. Dini yaşamak, öğrenmek her Müslümanın görevidir.
Kitapçıkta Belediye Başkanı Fail, asıl yetkililer mefuldur Takdimi İl müftüsü, Önsözü Belediye BŞK Yapmalıydı. Bunlar kafama takılanlar
Kitapçığın önsözünde Emekli Vaiz İbrahim ÖZTÜRK hocamız diyorki, 745 genç arasında yapılan ankette, bu gençlerin %45 i boy Abdestini,%20 sininde Abdest nedir? Bilmediklerini söylüyor. bence daha fazladır. ben bu gençlerin sorumlusu kim?sorusunu soruyorum. Sorumlular Başta, Müftülükler, Dini kurumların hepsidir diyorum.
Geçen Cuma günü Tüm Camilerde Zamlar konu edilmişti. Kapitalizminmin emici hortumları olan Marketleri teşvik eden, her tarafa konduranlar simdi şikayetçi olanların isteklerini Camilerde konu edinenler, Din İmandan yosun gençleri ihmal ediyorlar demektir.
Toplum mühendisliğine Dini kullanarak soyunanlar, Belediyelerde ihaleler kime veriliyor, alımlarda ayrımcılık yandaşlık yapılıyor, Satılan arsaların paraları nereye gidiyor. Dağıtılan sosyal yardımlar yandaşlaramı, her kesime mi dağıtılıyor soruları dert edinip bu konuda anket yapsalar.

Kent konseyini alkışlarım. Kimse Dini mevkimakam ve siyasi anlayışı için kullanmasın. Gerçi beşeri siyasetin girmediği yer kalmadı. Ne Cami, ne kilise, ne fes, ne Cübbe, Ne mihrap ne Mimber, ne vaaz kürsüsüne kışla dahası siyasetten beri değildir.
İlimizde belediyelerimizin yaptığı iyi şeylerde var. Tüm Cami temizlik alanlarının parasız olması Temizliğini yapmaları takdire şayandır.
Eyyubiye Belediyesinin her ay gelir giderini halkla paylaşması alkışlanacak bir şeydir. il genelinde Genel temizlik, parkların yapımı, bakımı, çöp toplama hizmeti alkışlanan hizmetlerdir.
Toplum dertlerini dert edinen,çözümler üretenleri alkışlıyorum. Topluma hesap vermeyen kafasını kuma sokanlarıda sevmiyorum.Her eleştiriye kolay slogan mürekkep damgalı, Fetocu, hain PKK lı gezi yandaşı iftiralarını da kınıyorum.
Dinimizde sadece maddi temizlik değil,manevi temizlikte çok önemlidir. Yalan iftira, kul, hakkı yeme, Ahbap kayırma, ihalelere fesat karıştırma, her kesime Adil davramamada manevi kirliliktir.gerçek imanla temizlenir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.