banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Twitter Siyasi Reklamları Yasakladığını Açıkladı


Twitter CEO'su Jack Dorsey  sosyal medya şirketlerinin reklam verenlere yüksek hedefli ve yanıltıcı mesajların çoğalması, haksız bir avantaj sağladığını söyleyerek hizmetten çıkan tüm siyasi reklamların yasaklandığını duyurdu .
Twitter CEO'su Jack Dorsey, tweet attı, şirketin, Twitter, Facebook ve diğer platformlarda "erişim için ödeme" gerçekleştirdiğini ve sivil söylem için "önemli sonuçlar" yaşadığını açıkladı.
Twitter'ın yeni yayın politikası 15 Kasım'da ile 22 Kasım'da başlayacak. Yeni karar ile sadece Seçmen kaydını destekleyen reklamlar bazı istisnalar verilecek.
Dorsey, kişisel Twitter hesabında, "Politik mesaj erişiminin, satın alınmaması gerektiğine inanıyoruz." Dedi.
“İnternet reklamcılığı, ticari reklam verenler için inanılmaz derecede güçlü ve çok etkili olsa da, bu güç, milyonlarca insanın hayatını etkilemek için oyları etkilemek için kullanılabileceği siyasete önemli riskler getiriyor” diye ekledi.
Dorsey, "İnternet siyasi reklamları, sivil söylemde yepyeni zorluklar ortaya koyuyor: mesajlaşma ve mikro hedeflemenin makine öğrenmeye dayalı optimizasyonu, kontrolsüz yanıltıcı ve sahte bilgiler" dedi.
Karar, Trump kampanyasından hızlı bir yanıt aldı ve Twitter’a verdiği demeçte yasağın “çok aptalca bir karar” olduğunu söyledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.