banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Şanlıurfa Mesleki Eğitim Kurumu HASAN şahin urfaspor

Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Açıklama Geldi

Aylık ortalama 320 milyon aktif kullanıcısı bulunan sosyal ağ ve mikroblog sitesi Twitter'ın en büyük sorunu karakter sınırlaması olarak biliniyor. 140 karakter sınırlaması üzerinde bugüne kadar çok konuşuldu ve tartışıldı. Hatta bir ara 10,000 karakter kullanımına müsaade edileceği iddia edildi. Fakat bu iddia Twitter'ın en yetkili ismi Jack Dorsey tarafından yalanlandı.

Sosyal medyanın 'mini' mesaj platformu Twitter'da kullanıcıların yıllardır eleştirdiği tek bir şey var: 140 karakter sınırı. Bazı kullanıcılar tarafından bu sınır olumlu karşılansa da (az ve öz yazma becerisini tetikliyor), birçok kişi yazmak istediklerini 140 karaktere sığdıramadıkları için, bu limitin artırılmasını istiyor. Hatırlayacak olursak, geçtiğimiz aylarda sınırın kalkacağı yönünde gelişmelerin olduğunu ve 10.000 karaktere kadar müsaade edileceğini söylentisi vardı.

Dorsey, 140 karakter sınırı ile alakalı geçtiğimiz aylarda şu ifadelerde bulunmuştu:

    İlk başta zaten 140 karakter sınırımız yoktu. Onu kısa süre bir sonra SMS'lerle (160 karakter) uyumluluk sağlanabilsin, dilendiği vakit tweet'ler tek bir SMS'ye sığdırılabilsin diye ekledik. Ki bu sınırlama güzel de oldu. Üretkenliği, ilhamı, 'az ama öz' becerisini tetikledi. Dahası hız da kattı. Bu hissiyatın kaybolmasına da asla izin vermeyeceğiz.

Bugünlerde ise karakter konusunda yeni bir gelişme var. Bloomberg'in haberine göre Twitter'da artık 140 karakteri sonuna kadar kullanabileceğiz! Peki, bu ne anlama geliyor? Şöyle ki; bugüne kadar fotoğraf eklediğimizde 24, link eklediğimizde ise 23 karakter hakkımız azalıyordu. Geriye kullanabileceğimiz 116 ve 117 karakter kalıyordu. İşte söz konusu habere göre artık bu eksilme tarihe karışacak ve fotoğraf veya link eklesek dahi yazım hakkımız 140 karakter olacak.

Söz konusu genişletmenin 2 hafta içinde tüm kullanıcıların hizmetine sunulması bekleniyor.
kaynak: yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.