banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Ticaret Savaşı Kızıştı: Google, Huawei ile olan ilişkilerini askıya aldı!

Google, Huawei ile olan ilişkilerini askıya aldı!
Amerika ile Çin arasında yaşanan ticari gerilim, özellikle Çinli şirketleri önemli derecede etkilemeyi başardı. Bu gerilimden en çok etkilenen markalardan birisi ise şüphesiz Huawei oldu. Tüm bu yaşananların ardından Huawei büyük bir darbe daha yedi. Google aldığı karar ile birlikte Huawei ile ilişkilerini askıya aldı! Huawei Android için erişim kısıtlaması ile karşı karşıya!

ABD’den Huawei yasağı için yeni bir adım! 
ABD'de Trump yönetiminin başa gelmesiyle birlikte özellikle Çin ile kurulan ticari ilişkilere zarar verebilecek adımlar atılmaya başladı. ABD Dış Ticaret Departmanı ise son kararıyla bu krizi yumuşatabilir.

Huawei Android ve Google’a erişimi kaybetti!
Android Authority’e göre Google, Huawei ile olan tüm operasyonlarını askıya aldı. Söz konusu durum dünya genelindeki tüm Huawei kullanıcılarını çok ciddi bir şekilde etkileyebilir. Yaşanan olayın sonucu olarak Huawei kullanıcıları, Android güncellemelerine erişimde sorunlar yaşayacak. Bu noktada diğer markalara göre çok daha geç güncelleme alınacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca kullanıcılar Google Play Store ve Gmail uygulamaları da dahil olmak üzere Google servislerine olan erişimi de kaybedecekler. Şu an için tüm bunların bir iddia olduğunu söyleyelim. Ancak haberin kaynağı Reuters olduğu için ciddi bir söylenti olduğunu da söylememiz gerekli.

Bu gelişmelerin ardından neler yaşanabilir?
Mart ayında yaptığımız haberimizde Huawei’nin kendi işletim sistemini geliştirdiğine yönelik söylentileri doğruladığını aktarmıştık. Huawei Ürün Başkan Yardımcısı Bruce Lee yaptığı açıklamada olası ambargolara karşı ‘b planı‘ olarak bir işletim sistemi geliştirdiklerini kabul etmişti.

Huawei kendi işletim sistemini geliştiriyor! Huawei kendi işletim sistemini geliştiriyor!
Huawei yetkilisi yaptığı açıklamada, Android'e alternatif bir işletim sistemi geliştirdiklerini doğruladı. Huawei işletim sistemi ile alakalı bilinenler haberimizde!

Tüm bu yaşananların kısa sürede çözüme ulaştırılamaması durumunda Huawei’nin kendi işletim sistemine geçiş yapması muhtemel olacaktır. Ancak bu adımın kullanıcılar tarafından nasıl tepki alacağı ise şu an için bilinmiyor.
Kaynak: Sihftdelete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.