banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Gaziantep Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen G-20 zirvesi öncesi B20 ve L20'nin liderlerinin katıldığı 'Büyüme ve İstihdam' başlıklı ana oturumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Terör olaylarıyla fakirlik ve işsizlik arasındaki ilişkiye dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör eylemlerine baktığımızda bir kıskançlığın olması söz konusu mudur? Terörün temelinde finans dünyasının kıskançlığı mı var? Fakirlik veya işsizlik acaba buralara dayanıyor mu?” diye sordu.

Yatırımda devlet teşvikinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye'de bir genç veya kadın yatırım yapacaksa devlet destekli bir teşvik var. Özellikle de dünyadaki sermaye çevresini işveren çevrelerini bu noktada biraz daha ellerini açacak olurlarsa öyle zannediyorum ki teröründe dünyada belini birlikte kırabiliriz. Aynı zamanda dünyadaki fakirliği de giderme imkanımız olabilir. Ve bu kıskançlığı da ortadan kaldırma şansını yakalayabilir.” 

Toplumdaki tüm kesimlerin, refah artışından pay almaları gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Etkin ekonomi ve istidam politikalarının uygulanabilmesi için işçi işveren arasında güçlü bir sosyal diyaloğun tesis edilmesi şarttır. Bunun G-20 çerçevesinde başarılabilmiş olması sevincidir. Türkiye, güçlü sürdürülebilir ve dengeli büyümeye kapsayıcılığı da dâhil ettik. Büyüme sadece rakamlardan ibaret değildir. Büyümenin kalitesi ve niteliği de önemlidir.” dedi.

Konuşulan konularının uygulanıp uygulanmadığının takip edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Bu konuşulanlar uygulama noktasında ne durumda? G20 sekretaryası bunu sürekli olarak yakın takipte götürmeli. Bu iş yürüyor mu? Yürümüyor mu? Eğer yapılan uygulamalar netice veriyorsa başarıya gidiyoruz. Ama bu uygulamaları biz gerçekleştiremezsek otururuz güzel güzel konuşuruz. Kahvemizi içeriz, yemeklerimizi yeriz. Böyle güzel yerlerde de toplanırız. Ondan sonra dağılır gideriz. Ama artık dünya dağılma noktasında değil, netice alma noktasındadır.” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşması soruları yanıtlamasıyla sona erdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.