banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

TEKNOFEST'TE KARAKÖPRÜ RÜZGARI

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, Samsun Çarşamba Havalimanında başladı. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’te Karaköprü Belediyesi de Şanlıurfa’dan katılım gösteren tek belediye oldu.

Karaköprü Belediyesi festivalde stant açarken, stem, 3d yazıcı ile çizim ve çeşitli etkinliklerle stantta festival havasını ziyaretçilere yaşatıyor. Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezinin sosyal robotu Ada ise festivalde özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi görürken, danslarıyla da ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Teknofest’e Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de katılırken, Karaköprü Belediyesi standında misafirleri ağırlarken, kendisi de alanda kurulan stantları ziyaret etti.

Başkan Baydilli çok değerli bir etkinliğin içinde yer aldıkları için mutlu olduklarını dile getirirken, önümüzdeki yıllarda çok önemli projelerle burada yarışmak istediklerini ifade etti.

Başkan Baydilli şunları kaydetti: “Teknofest ülkemiz için gerçekten çok önemli bir etkinlik ve festivaldir. Bilim, Uzay teknolojileri ve havacılık anlamında dünyanın en büyük festivalinde biz de Karaköprü Belediyesi olarak yerimizi aldık ve stant açtık. Burada çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz, çocuklara oyunlar oynatıyoruz, misafirlerimizi ağırlıyoruz.

Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi projemizin tanıtımını yine burada gerçekleştirip önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek Teknofest için önemli projeler hazırlayacağımızı ifade ediyoruz. İnşallah bilim merkezimizde yetişen gençlerimiz gelecek sene burada bir projeyle katılım sağlayıp derece elde eder ve bizi gururlandırır. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Samsun’da bulunan tüm vatandaşlarımızı Teknofest’te Karaköprü Belediyesi standına bekliyorum.”

30 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında faaliyet gösterecek olan Teknofest, Samsun Çarşamba Havalimanında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.