banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

ROBİTECH, METADER, ECLOUD & GENÇ STEM DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİNDE AR(ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK) & VR(SANAL GERÇEKLİK) FARKINDALIK GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR!



Şanlıurfa Harran Üniversitesi TEKNOKENT Bünyesinde gerçekleştirilen farkındalık gününe Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa’da bulunan İş İnsanları, STK temsilcileri, Akademisyenler ve Genç Girişimciler katıldı. Teknolojinin gelişmesi ve bu alanda yapılan çalışmalar ile birçok sektörde yer edinen yapay zekâ, metaverse ve sanal gerçeklik uygulamalarının ilimizdeki öneminden ve bu alanda yapılan gelişmelerden bahsedildi. Bu kıymetli günde Değerli İş İnsanı Alphan MANAS, Doç.Dr Berkan AYDİLEK, Doç.Dr. Dursun AKASLAN ’ın bilirkişi konuşmalarının yanı sıra, ortak kurum ve kuruluşlar teknoloji alanında yapılan çalışmalardan bahsetti.

Artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamalarının yazılım ve eğitim alalında kullanımı ve bu alanda yapılan girişimcilik ekosistemi hakkında detaylı konuşmalar gerçekleştirildi.

Farkındalık gününde ülkemizde ve globalde yapılan metaverse uygulamaları ve bu alanda gerçekleştirilen yeni sanal dünya kavramları üzerinde oturumlar gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen oturumda Şanlıurfa ili içerisinde bu alanda çalışan genç girişimcilerin ürün ve projeleri hakkında bilgiler verildi.

Farkındalık gününde bir araya gelen kişiler yeni sanal dünya için proje ve ortaklık fikirleri oluşturdu. Gelişen ve geliştikçe teknolojikleşen bu alanda yerli ve milli yazılım ile metaverse ürünleri, ileri yapay zekâ uygulamaları artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojisi katılımcılar tarafından denendi. Ürünleri geliştiren ve dünya piyasasına sunan RoBiTech ve eCloud Tech. şirketleri ileri teknoloji uygulamalarını ilk kez bu etkinlikte gün yüzüne çıkardı. Bu alandaki çalışmaları sivil toplum projeleri ile destekleyen METADER ve Genç STEM derneklerine teşekkürler sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.