banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Nokia Şimdide Televizyon Piyasasına Girdi


Özellikle telefon piyasasında geçmişte adından sıkça söz ettiren ama akıllı telefon versiyonu ile oldukça gerileyen Nokia, Televizyon piayasasına giriş yaptı. Nokia markalı ilk akıllı TV tanıtımı başladı
Hintli şirket Flipkart, Nokia'nın ilk televizyonunu satışa çıkaracak
 “Nokia” markasından bahsedildiğinde, çoğumuz hemen “telefon” gelir Ancak, şirketin telefon şirketi dağılmış gibi görünüyor - veya en azından, üçüncü taraf perakendecilere adını veriyor. Gadgets 360 tarafından bildirildiği üzere Hintli şirket olan Flipkart, Nokia markasının akıllı TV'lerini piyasaya sürecek. Bu yeni hamle Nokia markası için “TV kategorisinde bir ilk olacak” Bu anlamda Nokia markasının kullanımı Hindistan merkezli büyük bir e-ticaret perakendecisi olan Flipkart'a verilmiştir.
Flipkart’ın Nokia marka ortaklıklarından sorumlu Vipul Mehrotra, “Flipkart’ın Hintli tüketicilerin ihtiyaç karşılayacak, Nokia markalı akıllı TV’leri erişilebilir ve ekonomik olacak” dedi. Mehrotra,  bunun bir zamanlar olduğu gibi halk gözünde öne çıkmayan Nokia markası için bir baskı olabileceğini söylüyor.
NOKİA TELEVİZYONU HANGİ ÖZELLİKLERİYLE ÖN PLANA ÇIKIYOR?
55 inç Nokia Ultra HD (4K) LED Smart Android TV, Harman by JBL'den gelen bir ses sisteminin parçası olarak 24 watt'lık iki hoparlör (başka bir ortaklık düzenlemesi) içerecek. Flipkart, TV'nin Android tabanlı bir işletim sistemine sahip olduğunu söylese de, Android TV olduğunu belirtmiyor. Televizyon ayrıca 60Hz yenileme hızına sahip 16: 9 ekran, Dolby Vision ve HDR10 desteği, üç HDMI bağlantı noktası ve iki USB bağlantı noktası da bulunuyor.
Bu Nokia markalı ilk TV, 41.999 Hint rupisi için satılacak (yaklaşık 589 ABD doları karşılığı). İlk televizyon satışı 10 Aralık'ta başlayacağı belirtildi.

Peki Nokia'nın 2000'li yılların başındaki telefon modellerini geliştirmeden önce bir televizyon üreticisi olduğunu biliyor muydunuz?    
Nokia 1990'lı yıllarda pek çok televizyon modeli üretmiş ancak daha sonra bu alandaki üretimine son vermişti.     Şirket tıpkı telefon modellerinde yaptığı gibi şimdi de televizyon üretimine yeniden başlamayı hedefliyor. IndiaToday'in haberine göre televizyon pazarına yeniden adım atan şirket, yeni televizyon serisini Hindistan'a özel olarak hazırlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.