banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

KARAKÖPRÜ’DE GENÇLER ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ ALIYOR

Eğitime her zaman destek veren Karaköprü Belediyesi gençlerin bilimsel ve teknolojik çalışmalara katılmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nde açılan kursta gençlere sorun çözme, takım duygusu kazanma, geliştirme, yaratıcı sanatlar ve analitik düşünme gibi pek çok alanda beceri kazandıracak olan, ‘Robotik Kodlama Eğitimi’ kursu veriliyor.

Robotik Kodlama Eğitimi sayesinde gençler; algoritma oluşturmadan, 3D çizim tasarlamaya kadar, lego setleri ile programlamadan, bilgisayar kullanımına kadar birçok alanda kendini geliştirerek yazılım dünyasına giriş yapıyor. Blok tabanlı ve metin tabanlı kodlama eğitimi alan gençler gelecekte yazılım mühendisi olma yolunda temel eğitimleri şimdiden öğreniyor.

Robotik Kodlama Kurs Eğitmeni Gamze Nur Sucu ise amaçlarının gençlerin teknoloji ile daha fazla iç içe olması ve öğrenmesi olduğunu kaydederek, “Burada gençlerimize nesne tabanlı ve blok tabanlı kodlama eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimiz de severek ve heyecanla kursumuza geliyor ve öğrenmeye çalışıyorlar. Bizim amacımız bu eğitimlerle gençlerimize kodlama eğitiminin temelini vererek gelecekte bu alanda alacakları eğitime zemin hazırlamaktır. Bu güzel imkanları bize sağlayan Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Kursta eğitim gören gençler de ilgilendikleri stem ve kodlama konusunda bu eğitimi veren, imkân sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Stem ve Robotik Kodlama Kursu Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi’nde hafta içi her gün devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.