banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

İzinsiz mesaj gönderilemeyecek

BTK bir açıklama yayımlayarak elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan sabit, cep telefonu, internet servis sağlayıcıları ile uydu platform işletmecileri tarafından, pazarlama ve tanıtım amaçlı olarak tüketiciler ile sesli arama, e-posta ve SMS yöntemi ile izinsiz iletişim kurulamayacağını belirtti.

Yapılan açıklamada 09/07/2015 tarihli Kurul Kararı ile işletmecilerin pazarlama ve tanıtım amaçlı haberleşme yapılabilmesi için izin alma zorunluluğu getirildiği hatırlatılarak, “Söz konusu mevzuat çerçevesinde sesli arama ile e-posta ve SMS gönderimi aynı hükümlerine tabidir. Buna aykırı olarak tüketiciler ile pazarlama ve tanıtım amaçlı olarak sesli arama yoluyla iletişim kurduğu tespit edilen işletmecilere bir yazı gönderilerek, ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatılmış ve şikâyet konusu fiil ile ilgili denetim faaliyetlerini daha sağlıklı yürütülmesini teminen işletmecilerden mevzuat hükümlerine uyup uymadıklarına ilişkin gerekli bilgiler istenmiştir.” denildi.

İşletmecilerin BTK’nın düzenlediği esaslara uymaması halinde ise 15/02/2014 tarihli ve 28914 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği hükümlerinin uygulanacağı vurgulandı.   (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.