banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

HARÜSEM ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi stem Projesine Başladı

HARÜSEM (Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) bünyesinde ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın maddi desteğiyle kurulan Harran-Gap Stem merkezi 2019 yılında faaliyetlerine başladı. Mobil Telefon Yazılım-Tamir, Robotik Kodlama, İnsansız Hava-Kara Araçları, Arttırılmış Gerçeklik ve 3B Tasarım-Modelleme olmak üzere 5 adet atölyeden oluşan merkezin hedefleri;
  Harran Üniversitesinin teknolojik faaliyetlerine katkı sunmak,
Teknoloji, tarım, sağlık ve güvenlik konularında üretimler yapmak,
  El, kol, parmak, vb. organ kaybına uğramış engelli insanlara protez organ üretmek,
  Dezavantajlı durumdaki, kırsaldaki, vd. MEB öğrencilerine ve öğretmenlerineStem’e uyumlu eğitim sistemini tanıtmak ve eğitimler vermek, 
 Harran Üniversitesi öğrencilerine Stem eğitimleri vererek istihdamı arttırmak, 
Teknolojive mobil telefon konularında istihdam olanaklarını arttırmaktır.

Harran-GapStem merkezi faaliyetlerine ilk olarak Akçakale Anadolu Lisesinde başladı. Seminer salonunda toplanan yaklaşık 150 öğrenciye HARÜSEM görevlileri tarafından Stem eğitimleri, Robotik, Yazılım, İnsansız hava araçları, 3 boyutlu tasarım ve üretim konularında sunumlar gerçekleştirildi. Sunumun arkasından öğrenciler gruplara ayrılarak çeşitli konularda çalıştaylar düzenlendi.  Öğrencilerin çalıştaya yoğun ilgi gösterdikleri, salona sığamadıkları ve boş buldukları merdivenlerde dahi faaliyete katıldıkları gözlendi. 
HARÜSEM müdürü Doç.Dr. Celal Ağan ise Harran-GapStem merkezinin kuruluşunda sağladıkları maddi destekten dolayı Gap Bölge Kalkınma İdaresine minnettar olduklarını ifade ederek, Akçakale Anadolu Lisesinde yaptıkları sunum ve çalıştaylar için kendilerine yardımcı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul yönetimine teşekkürlerini iletti.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK eğitimin ülkemizde ve Şanlıurfa’da hayırlara vesile olmasını dileyerek, Harran Üniversitesinin Şanlıurfa’ya istihdam, teknoloji ve sosyal alanlarda katkısının devam edeceğini belirtti.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Urfa63 5 yıl önce

Urfaya ışık tutanları alkışlıyoruz.