banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HARRAN COĞRAFYA BÖLÜMÜNDEN ULUSLARARASI DÜZEYDE PANEL


Fen-Edebiyat Fakültesi Büyük Amfi'de düzenlenen panel Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Benek ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş'ın açılış konuşmalarıyla başladı. Moderatörlüğünü Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Sait Şahinalp'ın yaptığı panele Fransa'nın Paris I Üniversitesi'nden Prof.Dr. Catherine Kuzucuoğlu ve Dicle Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sabri Karadoğan konuşmacı olarak katıldı.
Panelin ilk konuşmasını yapan moderatör Doç. Dr. Mehmet Sait Şahinalp, Jeomorfoloji (Yer şekillerinin) oluşum ve gelişiminin insan hayatını ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni nasıl etkilediğini anlattı. Şahinalp,  bölgenin konumu itibariyle milyonlarca yıl boyunca geçirmiş olduğu jeomorfolojik evrimin bugünkü kaderini çizdiğini ifade etti. Panelistlerden Doç. Dr. Sabri Karadoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğal özellikleri itibariyle ilginç özellikler gösterdiğini ifade ederek, kısa mesafede önemli değişiklikler yaşandığını söyledi.  Karadoğan ayrıca, gelecekte Doğu Afrika'dan başlayarak Kızıldeniz ve bölgemize kadar yer kaplayacak yeni bir okyanusun oluşabileceğini sözlerine ekledi. Panele Fransa'dan katılan Prof.  Dr. Catherine Kuzucuoğlu bölgenin doğal özelliklerinin tarihsel dönemlere göre nasıl değiştiğini anlattı. Kuzucuoğlu, son yaptığı araştırmalar ışığında bölge ikliminde, Fırat ve Dicle nehirlerinin seviyelerinde meydana değişmelerin başta yerleşimler olmak üzere, tarihte nasıl sosyal ve ekonomik olaylara sebep olduğunu açıkladı. 
Coğrafya Bölümü dışında başta Arkeoloji ve Tarih bölümleri olmak üzere diğer bölüm öğrenci ve öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği bir panel olmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.