banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Harran Asırlar Sonra Yeniden Astronomiye Hizmet Edecek

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde ‘’Derin Uzayda Bilim’’ etkinliği düzenlenecek. NASA’da Astrofizik alanında çalışan Umut Yıldız, Harranlılarla buluşacak.
İslamiyet öncesinden bu yana önemli bir bilim merkezi olan Harran ilçesinde önemli bir etkinlik düzenlenecek. Dünyada ilk gözlem yapılan mekanlar arasında yer alan Harran’da, Kaymakam Ömer Faruk Çelik’in girişimleriyle geçtiğimiz aylarda açılan Gözlemevi, Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi’nde Astrofizik alanında çalışan Umut Yıldız’ı ağırlayacak. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Harran Gözlemevi’nde, Harranlı vatandaşlar, teleskop ile gökyüzünü inceleyecek. Umut Yıldız, ilçede Derin Uzayda Bilim ile ilgili bir de sunum yapacak.
Etkinlik, 30 Kasım Cumartesi günü saat 12’de Harran Gözlemevi’nde gerçekleşecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.