banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Google'a neden erişilemiyor, Erişim sorunu neden kaynaklanıyor?

Gmail, Google Plus, Youtube ve Google Search başta olmak üzere, Google’nin birçok servisine erişimde sıkıntı oluşması bir çok internet kullanıcısını mağdur etti. peki Google'a neden erişilemiyor, Erişim sorunu neden kaynaklanıyor? diye merak eden okuyucum için araştırdık.

Gmail, Google Plus, Youtube ve Google Search başta olmak üzere, Google’nin birçok servisine erişimde sıkıntı oluşması sonrası BTK Başkanı sorunun yurtdışı kaynaklı olduğunu belirtti.

Google şirketine ait bir çok servise saat 14.30 civarında erişimde sıkıntı yaşanmıştı. Konuyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Google servislerinde oluşan sorunun ilk gelen bulgulara göre yurtdışı kaynaklı olduğunu belirtti.

Sayan, attığı tweetlerde şu ifadelere yer verdi: "Google ve youtube erişiminde ilk bulgulara göre yurtdışı kaynaklı olduğu tespit edilen erişimin kesilmesi ve yavaşlaması tespit edildi. Google, Twitter ve Facebook gibi İçerik sağlayıcı şirketlerin veri merkezi yatırımlarını ülkemize yapmasının önemi bir kez daha anlaşıldı." (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.