banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Facebook'tan

Facebook kullanıcılarına yönelik konu hakkında bilgi veren Facebook güvenlik şefi Alex Stamos, “İzlendiğinden şüphelendiğimiz hesapların güvenliği için yeni adımlar atıyoruz. Bunlardan birisi izlendiği veya saldırı altında olduğunu düşündüğümüz hesapların sahiplerini bir mesajla uyarmak.” olduğunu açıkladı.

Hesabınızın İzlenmesi veya yetkisiz kişilerin hesabınıza giriş yapmaya çalışması durumunda sayfanızda açılacak pencerede uyarı penceresinde, “Facebook hesabının ve diğer online hesaplarının devlet destekli aktörler tarafından saldırı altında olduğuna inanıyoruz. Facebook girişindeki onayları aktif hale getirmen hesabına başkalarının erişimini engelleyecektir. Hesabına yeni bir bilgisayar ya da cihazdan bağlanıldığında biz cep telefonuna bir güvenlik kodu göndereceğiz ve bu sayede hesabınıza giriş yapabileceksiniz. Ayrıca diğer hesaplarınızın güvenliğini de gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.” ifadelerine yer verilecek.

Uzmanlar uyarıyor

Bilişim uzmanlarıysa bunun tehlikeli bir adım olduğunu belirterek, daha önce istihbarat örgütleriyle işbirliği yapan Facebook’un bu uygulamayla kullanıcıların her türlü bilgisine daha rahat ulaşacağını ileri sürdü.  (Ömer Özbey - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.