banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

BÖLGENİN İLK İHA EĞİTİM OKULU KARAKÖPRÜ'DE AÇILIYOR

Karaköprü Belediyesi gençlik ve teknoloji ile ilgili yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. “Geleceğin Selçuk Bayraktar’ları Karaköprü’den çıkacak” sloganıyla Doğu ve Güneydoğu’nun ilk İnsansız Hava Aracı (İHA) Okulu Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezinde kuruluyor. Battani Teknofest Takımı olarak kurulacak okulda gençler İHA kullanımının yanı sıra İHA üretimi konusunda da eğitimler alacak.

Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezinde projeyi birlikte yürütecekleri Dronetürk Grubu Kurucusu Mustafa Kaçan ile bir araya gelen Başkan Baydilli, projenin detaylarını konuşup istişarede bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Baydilli, Şanlıurfa’da bir teknoloji ve bilim hamlesi başlattıklarını, bu yönde kurulan bilim merkezinde de yeni projelere imza atacaklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi’mizde İnsansız Hava Aracı (İHA) okulu kuruyoruz ve burada kuracağımız takımla Şanlıurfa’yı Teknofest’te temsil edip başarılı sonuçlar almaya çalışacağız. Dronetürk Grubu ile de bu konuda iş birliği içerisinde olup Şanlıurfa’daki gençlerimiz İHA kullanmaktan öte üretimini yapacaklar.

İnşallah geleceğin Selçuk Bayraktarları bu projemizle Şanlıurfa’dan çıkacak ve ülkeye bu anlamda hizmet edecek. Son başvuru tarihi 11 Şubat olduğu için gençlerimizin bir an önce başvurularını yapmasını istiyoruz. Projemiz gençlerimize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Dronetürk Grubu Kurucusu Mustafa Kaçan ise Şanlıurfa’da çok önemli bir projeye imza atılacağını ve burada alacakları eğitimle Şanlıurfalı gençlerin Teknofest’te finale çıkacak projelere imza atacağını söyledi.

Kaçan, Karaköprü’ye çok güzel ve donanımlı bir bilim merkezi kazandırıldığına dikkat çekerken, İHA takımı projesi için Başkan Baydilli’yi tebrik etti.

Battani Teknofest Takımı için başvurmak isteyen gençler www.karamek.com ve www.karakopru.bel.tr adreslerinden 11 Şubat’a kadar başvuru yapabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.