banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Apple'ın patentleri iptal, Samsung'un önü açıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Patent ve Ticari Markalar Dairesi, Apple'ın bazı patent haklarının yerinde olmadığı sonucuna vardı.

Sürükleyerek kaydırma teknolojisi ile bağlantılı 20 kadar patentin geçersiz ilan edilmesi Apple'ın daha önce kazandığı büyük bir tazminatı da tehlikeye sokuyor.

California'daki mahkeme, Ağustos ayında aldığı bir kararda Samsung'ın Apple'ın patent haklarını ihlal ettiğine ve Güney Kore merkezli firmanın Apple'a 1 milyar 50 bin dolar tazminat ödemesine hükmetmişti.
Apple, Samsung'u Galaxy akıllı telefonlarını üretirken fikri haklarını ihlal etmekle suçluyordu.
Patent ve Ticari Markalar Dairesi'nin bu son kararında Apple'ın patentlerinin "yenilik kriterini tam olarak yerine getirmediği" tespiti yapılıyor; dairenin geçersiz bulduğu teknoloji, ekranın dibine gelindiğinde beliren zıplama efektiyle bağlantılı.
Bu karardan sonra Samsung'un ABD'de piyasaya sunacağı yeni ürünlerde bu teknolojiyi kullanmaya yeniden başlaması bekleniyor.
Kaynak: BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.