banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Teknolojinin 'Akıllı' çıldınlığı! Akıllı klavye de çıktı


Android’in akıllı klavye çözümü iClever IC-BK04, piyasada bulunan sürümlerinden farklı bir akıllı klavye deneyimini kullanıcılara sunmak hedefiyle yola çıkıyor.
20-40 dolar arasında kullanıcılara sunulması beklenen klavyenin tüm özelliklerini sizin için derledik. Tüm gereklilikleri ile iClever IC-BK 04karşınızda.
Dizayn-Görünüm

- Her ne kadar ilk bakışta plastik izlenimi verse de, Android’in akıllı klavye çözümü alüminyum maddesinden yapılmış olarak karşımıza çıkıyor. Klavyenin üst tarafı bütünen alüminyum olmasına rağmen, alt tarafı kesinlikle plastik olarak gözüküyor. Ayrıca klavyenin sahip olduğuağırlıkta(212 gram) sert alüminyum yerine plastik maddesinin ağır bastığını ortaya çıkarıyor.

- Yükselmiş üst ve alt kenarlara sahip klavye, çanta gibi yerlerde en az yer kaplayacak şekilde konumlanmasını sağlıyor. Aynı zamanda çağdaşlarına oranla daha küçük olan iClever portatif klavye deneyimini kolaylıkla sağlıyor.
- Üzerinde bir şarj portu, açma/kapama düğmeleri barındıran klavye, çeşitli bağlantı ışıklarını da bünyesinde bulunduruyor.
- iClever’in kullanıcıların zevkler ve renkler tartışılmaz şeklindeki tercih farklılıklarına bir çözümü var gibi gözüküyor. Kullanıcılar istek dahilindevar olan 7 renk seçeneği arasından klavyenin arka kapağını değiştirebiliyorlar. Ayrıca kullanıcılar cihazda bulunan değiştirilebilir parlaklık düğmeleri ile, klavyenin ışık verme yoğunluğunu ayarlayabiliyorlar.
- En büyük rakibi Apple klavye ile bir özelliğini karşılaştırmak gerekirse, bulunduğu zemine tutunmasını sağlayacak yapışkan pedleribulundurmaması nedeniyle, iClever ahşap zeminlerde kayabiliyor.
- Kullanıcıların beklentileri arasında en önde gelen tuşlara da değinmeden olmaz. iClever’ın tuşları, kullanıcı yorumlarına göre güzel bir derinlikte vekolay basılmakta olarak betimleniyor. Tuşlar arasında boşlukların biraz sıkı olmasına rağmen adaptasyon döneminin atlatılmasının ardından sorunun çözülebileceği düşünülüyor.

- Diğer cihazlarla bağlantısı alternatif bir klavye çözümü olabilmesi bakımında şüphesiz en kritik noktalardan biri. Bluetooth 3.0 sürümünübarındıran klavye en büyük artısı olan Bluetooth’unu açmasının ardından ilgili ekrana/platforma kolayca adapte olabiliyor. Bağlantı hızı, kalitesikonusunda ödün vermeyen akıllı klavyelerden biri. PC, Mac, Android, iOS cihazlarına kesinlikle uyum sağlayabiliyor. Cihaz yalnızca Mac Mini ile çalışma noktasında sıkıntı yaşıyor.
- Üstünde bulunan kontrol paneli ile ses seviyesini ayarlama, görüntüyü oynatma/duraklatma gibi standart çözümleri sunan iClever, mobil telefonlara bağlantısı zaman müzik çalabiliyor. Bir başka deyişle gerekli bağlantıyı sağlarsanız klavyeden müzik dinleyebiliyorsunuz.
Şarj Ömrü

- Kablosuz olması nedeniyle sahip olduğu pillerle şarj olan klavye, pilleri tam olarak şarj ettikten sonra 200 saat kullanılabiliyor. Tabi herhangi ek bir özelliğini kullanmadan, cihazı standart bir klavye olarak kullandığınızda böyle olacaktır. Işıkları açık, müzik dinleme çözümleri aktif vb. özellikleri etkin olduğu takdirde şarj ömrü 3 saate kadar düşüyor. Deyimi yerindeyse şımarık özellikleri kullanmak isteyen kullanıcılar, şarjdan feragat etmekzorunda kalacaklar.

- Klavye standart bir Mikro USB kablosu ile de 3-4 saat arasında şarj olabiliyor. Ayrıca kullanıcıların acil zamanda çaresiz bırakmamak adına, ana piller bittiğinde devreye girecek yedek piller cihazın içerisinde yer alıyor.
Genel Olarak

Piyasada var olan seçenekler arasından bir tercih yapmakta sizin elinizde. Fakat, iClever’in düşük fiyatı, sağladığı imkanlarla var olan rekabete rahatlıkla katılabileceğini söyleyebiliriz.
Kaynak : shift delete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.