banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

AB Bilim Karavanı, Şanlıurfa'da Kodlama Eğitimlerine Devam Ediyor


Bilim Karavanı, çocukların merak duygusunu harekete geçirmekte ve onları, “hayal et, tasarla, üret” mottosuyla teşvik ediyor. 9 metrelik karavan 5 aylık süre zarfında toplam 6.600 km yol kat edecek ve 12.000’den fazla ortaokul öğrencisine kapılarını açacak. Hayal eden, tasarlayan ve üreten bir nesil için özel olarak tasarlanmış olan karavan, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D modelleme ve 3D baskı gibi interaktif atölye çalışmaları imkânı sunuyor.
Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 30. Yıldönümüne de dikkat çeken etkinlik, Yapay Zeka teknolojileri ve uygulamalarının yaygınlaşmasından dünya genelinde en çok çocuklar ve gençler etkileneceğinden, yapay zeka çağında çocuk haklarının geliştirilmesine de odaklanacak.
Maker Space ve Kültürler Arası Etkileşim
Maker Kültürü, benimsediği ‘’birlikte üretim’’ başlığı altında farklı kültürlerden bireyleri bir araya getirerek, ortak amaç doğrultusunda fikir ve bilgi paylaşımına yöneltip, kolektif ürünler çıkarılmasını sağlar. 
Amaçlar:
Kendin Yap Kültürünü Yaygınlaştırmak,
Üretim Odaklı Çalışmak,
Avrupa’nın İnovasyon Liderliğine Vurgu Yapmak,
Yeni Endüstri Devrimi 4.0 ile Uyumlu Nesiller Yetiştirmek,
Özgür Öğrenme Ortamları Yaratmak,
Teknolojiye Uyum Sağlamak,
Katılımcı Yaklaşım,
Etkinlik Programı
Bilim Karavanı 03.04.2018 tarihinde Abdurrahman Özdemir Ortaokulu’nda, 05.04.2018 tarihinde ise Dumlupınar Ortaokulu’nda saat 09.00 ile 17.00 arasında 7. ve 8.sınıf öğrencilerine yönelik programda bulunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.