banner2

Yer yüzüne gönderilen 224 Bin Peygamberlerin en büyük görevi ilahi emir ve yasakları tebliğ etmek, bu tebliğde de insan ve sınıf ayırımı yapmamaktır.Yeter ki, karşıda ki insan hidayete ersin.

Asrımızda peygamber olmadığına göre bu tebliğ görevini ger çek alimler yapmalıdır. Toplumda cehalet, atalet, isyan, Irkçılık, Adaletsizlik  o kadar zirvede ki, Şirkle, şirketi karıştıranlara kurtu luş kılavuzu olsun. Ramazan ayında nasıl ki, Malın zekatı veriliyor,alimdeki ilmin zekâtı da bildiklerini sansörsüz tebliğ etmekledir.

Tebliğcilerin görevi kolay değildir. Kur an Ayı Ramazanda tüm Camilerde mukabele okunuyor. Bu okuma bir Ay devam ediyor. Etmelidir de, ancak okunan Kuran anlatılmıyor. Kim anlatacak bu Allah'ın ayetlerini, şimdiki tabirle hocalar. Toplum öyle bir hal almış Camilerde Kur-an her gün anlatılsa Camilerde bu kadar cemaat bile olmaz. Çünkü ladini sistem böyle istiyor. Kimse uyanmasın, yanlışlara karşı çıkmasın. Kur' an anlatılsa, Şirke,putçuluğa, soyguna, Hırsızlığa, kayırmacılığa,haksız kazanca, Irkçılığa, keyfi heveslere, faize, zinaya, binaya, saltanata kısacası din dışı ne varsa Kuran-i  anlatımla bunlara karışacak,egoistle kibir abidelerinin huzuru kaçacak. işte gerçek ulemanın böyle çetin bir mücadelesi var. Yoksa ne suya ne sabuna dokunmadan salla başı al maaşı ile vallahi işlenen cina yetlerden kimse kurtulamaz.

Din nasihattır nebevi emirdir. anlatılmayan ilimler sırta yük ve günah hamallığıdır. Ümmetin peygamberi bu dini anlatırken, siretinde metoduda mevcuttur. Allah Resulü SAV. inanmayanlara ahireti, Cebrailin vahiy getirdiğini anlatınca onlar inanmamışlar.Tekvir süre si 22/26 Ayet meallerine bakın.Ve mevla buyurur "Kuran-i bırakıp nereye gidiyorsu nuz"Tekvir 26.Bunlar inanmayan taife,inaniyorum dediği halde Kurandan niçin kaçıyoruz. Bu kaçma emirlere uymama, yasaklardanda kaçınmamaktır.

Et tuzsuz kalırsa kokar.Alimlerde toplumun bozulmamama yalarıdır. Gecesini gündüzüne katarak,dünyalıkları elinin tersi ile iten, tüm baskılara Rağmen, hiç taviz vermeden, Dini emir ve yasakları haykıran, bedel ödeyen, Kuran ve sünnet hadimleri hocalarımızı da selamlıyor, vefat edenlere rahmet diliyorum.

Bu fedakar seydalar her asırda olmuş, olmaya da devam edecektir. Alimler sermayeden, güç odaklarından,dünyalık dayatmalardan korkar, çekinir, susar, lal sağır olur, hakkı hay kırmazlarsa, kıyameti bekleyin demektir. Alimin elinde sağlam tohum var onu mün bit topraklara serpmek bilenin görevidir.

Hidayet ise Allahtandır.Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.