banner2

Son günlerde halkın dilinde hep bu laf var; “Tayyip bunları başımıza bela etti”

Suriye’de Arap Baharı denen olaylar sonrasında çıkan olaylardan sonra Türkiye’ye iltica edenlerin barınmaması için çeşitli provokasyonlar yapıldı.

Suriye’de çıkan iç karışıklık sonrası vatanını, malını ve birçoğu canlarından can kaybetmiş Müslüman kardeşlerimiz bize iltica ediyor. Velev ki Müslüman olmasa dahi bize, evimize sığınmış mağdur insanlardır bunlar. Bizim bunları kabul etmememiz düşünülebilir mi?..

Ama bu arada milletinin düşmanı diktatör Beşşar Esad ve avenesi boş durmuyor. Suriye ajanlarından bazıları da mağdur kılığında mültecilerle birlikte Türkiye’ye giriş yapıyor. Ve giriş sonrası her türlü fitneye müsait ortamda boş durmuyor.

Tabi, karışıklık çıkarmak için bahane arayan bu kişiler; en zor günde kendilerine kucak açmış, bir ekmeğini bölüşmüş olan insanlarımızın sabrınız zorluyorlar. Zorladıklarının farkındalar; ama zaten onların amacı da bu!..

Burada Suriye İstihbarat servisi El Muhaberat için bir parantez açmak lazım; El Muhaberat Dünya’nın en büyük istihbarat teşkilatlanmalarından biri. Hatta rivayete göre Suriye nüfusunun yüzde 80'i el muhaberat'tandır. Kalan yüzde 20'si ise muhaberat'a girmek için sıra beklemektedir. Bu tanım ne kadar abartılı ise de özellikle Şam’daki kapıcıların büyük çoğunluğunun el muhaberat'a bilgi sağladığı doğrudur.

Hatta Suriye vatandaşı insanlar Suriye’de ki olaylar öncesi Türkiye’deki akrabası ziyaretine geldiklerinde dahi Esad hakkında konuşmaya cesaret edemezlerdi.

Şanlıurfa’da bütün provokasyonlara rağmen fitne çıkaramayan El Muhaberat elemanları; Reyhanlıyı kana bulayarak istediği başarıyı elde etmek istediler. Bizler bu provokatörlerin oyununa gelmeyelim. Bize sığınmış bu mülteci insanların El Muhaberat elamanları için tümden tu-kaka yapmayalım.

Sokakta en küçük tepki; “Tayyip bunları başımıza bela etti” deniliyor.

Peki, sormak lazım; canlarını top ateşinden kurtarıp bize sığınan bu insanları Tayyip ne yapmalıydı? Kapıdan geri mi gönderseydi? Hani Müslümanlar kardeşti? Hani mazlum kim olursa olsun ondan yana tavır alacaktık?

Bunların burada olması tabii ki hem maddi hem manevi bir külfettir. Ama bu külfet bizim imtihanımızda olabilir. Allah bizi Ülke olarak bu olaylarla imtihan etmek ister. Bize şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir.

Dağ duyuyu elden bırakmayalım.

Suriyeliler hiçbir zaman başımıza bela olmadılar. Beklide başımıza gelecek olan bir bela vardı Allah bu sayede o belayı başımızdan defetti. Biz bilmeyiz her şeyin en iyisini Allah bilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.