banner2

Şanlıurfa Türkiye’nin en genç nüfusunu barındıran, GAP Projesi ile dünyaya parmak ısırtan bir tarım kenti, Göbeklitepe tarihi ile dünyaya yön veren bir kent, Hz. Adem, Hz. İbrahim, Hz. Eyyüp gibi peygamberlerle inanç turizmin merkezi olan kentimiz maalesef bir parkın tanıtım ekranında çıkan bir yazı ile gündeme geliyor.
Yaklaşık 4 yıldır Suriye’de yaşanan savaştan kaçan 450 bin Suriyeliyi barındıran Şanlıurfa misafirperverliği ile değil birilerin yönlendirmesi ile bir led ekran yazısının yanlışı ile gündeme geliyorsa burada bir art niyet vardır.
Daha önce Celalettin Güvenç’in adının yazıldığı mahya ile tüm Türkiye’nin gündemine oturan olayın bir benzeri bu kez 10 Kasımda yapıldı.
10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Turgut Özal Parkında bulunan ışıklı tabelada Atatürk’ün ölüm yıl dönümünü yerine, “10 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun” diye yazdırdılar.
10 Kasım ile öğretmenler gününü karıştırmak sehven yapılacak bir iş değil. Burada kesinlikle bir kasıt veya ihmal var.
Celalettin Güvenç daha önce mahya skandalında kime ne işlem yaptı? Bütün hizmetlerini gölgeleyen bu sakarlık veya bilinçli ihanet cezalandırılmadığı için şimdi bir başkası 10 kasım’a öğretmenler günü diye tabelaya yazabiliyor.
Bir de bu tabela ışıklandırması yapıldıktan sonra hiç bir belediye görevlisi fark etmiyor. Ta ki basın gelip fotoğrafını çekene kadar.
Biraz daha geriden süreci ele alalım.
Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday olduğundan beri birileri her fırsatta Celalettin Güvenç’i harcamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor.
Aday olduğu gün, “Yabancı aday istemeyiz” diye bizzat belediye bünyesinde oluşan yapılaşma seçimden sonra çalışmalarını her platformda devam ediyor.
Şanlıurfa’da ilçe belediyelerin yapmadığı işlerin dahi tek sorumlusu olarak her seferinde Celalettin Güvenç olarak halka lanse edilmesi yıpratma ekibinin işleri hala iyi yürütmesindedir.
Her adımda biraz daha yıpratmak için ellerinden geleni ardına koymayan bu yapı dışarıdan görünsede kullanılan argümanların belediye içerisinden gelmesi, belediye içerisinden birileri de bu ekibin içinde olduğunu gösteriyor.
Celalettin Güvenç, yanlış oynayanları ile memleket için çalışanları bir birinden ayırt etmeli. 
Özelikle Kobane’de yaşanan savaşı sanki Urfa’daymış gibi lanse eden malum medya, elbette Urfa’nın menfaatine bir haberin çıkmasını beklemek saflıktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.