banner2

Bilindiği gibi 12 Mayısta kısa adı ŞUTSO olan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası başkanlık seçimleri yapılacak.

ŞUTSO Adından da anlaşıldığı gibi ticaret ve sanayi esnafını temsil eden en önemli sivil toplum kuruluşudur.

Böyle önemli bir kuruluşun başkanlık seçimlerinde rekabet çok olur. Ki bu seçimde de büyük rekabetler yaşanacağa benziyor.

Seçimlere Mevcut Başkan Sabri Ertekin aday olacağını daha önce açıklamıştı.

İkinci olarak adaylığını açıklayan isim ise M. Sait Melik oldu.

Mutlaka başka adaylarda olacak seçimde ama bence en iddialı iki aday Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Sait Melik ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin!

Ertekin ve Melik! Bence her ikisi beraber çok büyük işler yaptılar. ŞUTSO ilk kez bu dönemde gerçek bir Sanayi ve Ticaret odası gibi çalıştı. Sanayicinin sorunlarıyla en çok bu dönemde ilgilendi.

Sabri Ertekin geçmiş 4 yılın faaliyetlerini basın toplantısı ile anlattı. Çalışmalarını anlatırken kendisine; “Sizin döneminizde ŞUTSO olarak çıtayı yükselttiğinize inanıyor musunuz?” diye sorduğumda; “Buna kamuoyu ve siz basın kara vereceksiniz” demişti.

Bende diyorum ki; ŞUTSO’da sanayiciye hizmet, şehrin sorunlarıyla ilgilenme ve sanayicinin en önemli kaynağı ilan iş gücüyle ilgilenmekte çıta çok yükseldi.

ŞUTSO gerçek gücünün farkına varmalı.  Sonuçta şehirlerin ana damarı sanayi ve ticarettir. Ve şehirdeki hatta köylerdeki tüm yollar sanayiye çıkar. Ticarete çıkar. Onun içindir ki gelecek olan başkan kim olursa olsun bu noktada alacağı bayrağı daha da yükseklere taşımalı, taşımak zorunda.

Bütün bunlardan sonra merakla kimin başkan olacağını tahmin etmemi bekliyorsunuz.

Dediğim gibi adaylar sadece bu ikisi değil. Başka adaylarda vardır. Ama bu iki isim favori olarak ön plana çıkıyor. Belki son dakikada başka adaylarda çıkacaktır.

Seçimlerde Ertekin mevcut başkanlığının verdiği rahatlığa güveniyor. Üyelerin çıtayı yükselten bir başkandan vazgeçmeyeceğini düşünüyor. Ama ihtiyatı elden bırakmıyor; “Burası Urfa neyin ne olacağı belli değil. Ama önemli olan hizmet. Gerisi teferruattır” diyor.

Sait Melik’e gelince oda geçmişte Sabri Ertekinle Beraber ŞUTSO Çatısı altında Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığını yapmış, akademisyen bir kimliğe sahip bir isim.

Kazanmak için çok iddialı. En çok şikayetçi olduğu konu soyadını kullanarak propaganda yapılması. Melik’ler aile olarak sol gelenekten gelmeler.. Ama o aile kimliği ve siyasi görüşün ön plana çıkarılmasından rahatsız.

“Sermayenin dini mi olur, yatırım yapan kim olursa olsun o bizim için değerlidir. Siyasi kimliklerin ön plana çıkarılması çok ayıp, camiye imam mı seçiyoruz” diye tepki gösteriyor.

Ama hemen arkasından da eklemeyi ihmal etmiyor; “Ben muhafazakâr bir insanım.  AK Parti üyesiyim.  Kimse siyasi kimlikler üzerinden rant elde etmeye kalkışmasın. Tüm siyasi kimlikler hatta dini inançlar bizim için ikinci plandadır. Bizim için asıl olan yatırımdır” diyor.

Demokratik bir seçimler üyeler kimi uygun görürse o olsun. Ama kim olursa olsun, sonuçta kazanan Şanlıurfa olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.