banner2

Suç kötü bir şeydir. Suç vahiy kültüründe günah olarak tarif edilir. Suçu işleyen suçludur. Büyüklerimiz suç altın kürk olsa kime giymez. Ülkemiz ve dünyada öyle ayan beyan suçlar işleniyor ki, ya suçu işleyen güçlüdür cezada kime suçluyu göremiyor. Ya da her kes kanun karşısında eşittir ilkesi bazılarına tolerans tanıyor. Her ne suretle olursa olsun suçlu kim olursa olsun cezasını mutlaka çekmelidir. Amerika Irak’ı haksız hukuksuz işgal etmiş, Milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuş bir o kadar insan sakat bırakmış, işlenen suç karşılığını bulmamış, bulamamış, Sadece ırak mı? Yirmi yıl şeytani bahanelerle Afganistan’ı işgal etmiş hukuksuz olarak çok insan öldürmüş, yeraltı yer üstü zenginlik kaynaklarını emmiş, sömürmüş, Pes ederek harap ettiği bir ülkeden suç karşılığını bulmadan firar etmiş, dünya medyasına ben bir DEAŞ liderini imha ettim demiş, hal bu ki lider dediği ile beraberler.

10 Yardım kuruluşu mazlum insanları katletmiş, sonunda olayı kabul etmiş suç karşılığı sadece sözde özür dilemiş. Cemal KSIKÇI diye bir gazeteci iş icabı Ülkemizdeki Suudi Konsolosluğuna girmiş, Ceset olarak dışarı çıkmamış, şahit olacak her şey karartılmış, soruşturmalar yapılmış, yapılıyor failler aranmış, halen aranıyor Suçlu kimse belli, adamın bir parça bedeni bile şu ana kadar bulunamamış. Bunları suçlu suç karşılığı ve uygulama nasıl işleniyor suç ve suçluya karşı Hukukun nasıl işlendiğini hatırlatmak istiyorum. İşin temeli hani adliye saraylarında “ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR.” Diye bir slogan var ya, vay sizin adaletinize diyesi geliyor insanın. Her tarafta adaletsizliğin olduğu bir vakıa hem de gerçek işlenen suçun karşılığı görülmeyen bir anlayış. İşte bu zihniyetler dünyaya Demokrasi, insan hakları, özgürlükler getirecekmiş. Gelelim Ülkemize kanunlarımıza göre sivil iradeye karşı darbe yapmak hem suç aynı zamanda   çağdışı bir büyük insanlık suçu.

Darbe kahramanları ülkemiz de 28 Şubat post modern darbeyi yaptılar büyük suç işlediler, hatta bu demokrasi eylemi bin yıl sürecek dediler,24 Yıl sonra ancak faillerin bir kısmı müebbet ceza aldılar, rütbelerin sökülmeleri ise sevincin zirvesidir. Tüm darbelerin Patron, paşaları ise ABD ve ortaklarıdır. Bilinmeyen bir tarafı da yoktur. Asıl suç aleti ve suçlular hala bunlar iken, bu günlerde bizi idare edenlerin ABD. Çıkara, menfaat dayalı ABD hem dost hem de müttefikimizdir. Demeleri Ülkemiz adına talihsizliktir.

15 Temmuz darbe girişimin arkasında yine bu hainler var. Suçun karşılığı maşalar ceza alır, paşalar ceza dan muaftır diye düşünüyorum. Bu günlerde ülkemizde Öğrenci barınma sorunu tüm hızı ise devam ediyor. Bu sorunun siyaset malzemesi yapılması çok çirkindir. Bir buçuk yıldır tüm insanlığa bir hastalık musallat olmuş, Okullar, yurtlar kapalı idi bazıları yurtları haklı olarak kapattılar, bence en büyük sıkıntı bundan, temennimiz. Bu sorunu el birliği ile gündemden düşürmektir. Diğer gündem maddesi, zamlar suçlu aranıyor bir türlü bulunamıyor. Zamların en büyük nedeni bence maliyetlerdir. Bu anlayışla ne üretici ne tüketici rahat değil, ikisi zam değirmeninde öğütülüyor. Adaletsizlik için suçlu aranıyor, işsizlik için suçlu aranıyor. Pahalılık zamlar için suçlu aranıyor, rant, israf için suçlu aranıyor, döviz artışı faiz, vergiler ezmesine suçlular aranıyor ancak suçlu suçunu kabul etmiyor suçlunun suçu yeri göğü inletiyor. Suçlu kafayı kuma gömmüş, Kimse görmek istemiyor, boynuzları var her kes kendisinden korkuyor. Nede olsa baklava çalan suç işlemiş cezasını da çekmiş. Suça karşı gerçek bir adalet olsa suç oranları düşer, Cezaevleri boşalır. Dünyada da huzur olur. Suçlu aranıyorsa; kim iktidarda ise toplumu ezmekten kurtaracak onlardır. Suç belli suçlu belli kimse suç kürkünü giymek istemiyor. Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.