banner2

Hem şikâyetçi olacaksınız gerginlikten, hem de gerginliği artıracak ne kadar laf varsa onları sarf edeceksiniz. İktidar ve muhalefetin tavrından söz ediyorum.  Öncelikle sayın Başbakan’ın vizyon belgesine katılan ve katılmayan, demokrasiye inanmış bütün sanatçıları selamlıyorum.

Yaklaşık bir yıldan beridir partili muhalefet ve onlara körü körüne destek veren sivil muhalefet bir şey tutturdular: “Efendim Başbakan gerginliğe sebep oluyor” Güya Başbakan’ın grup toplantılarında söylediği sözler halk arasında gerginliğe sebep oluyormuş. Oysa asıl gerginliği oluşturanlar ve gerginlikten medet umanlar hem partili hem de partisiz muhalefetçiler…

Bilmeyenler veya olayları takip etme fırsatını bulamayanlar bu gerginliğin Sayın Başbakan’dan kaynaklandığına inanacak oldular. Gerçi halk buna hiçbir zaman inanmadı ve inanmayacak. Zaten en doğru bir sözü eğer bir muhalif lider söylüyorsa halk buna itibar etmiyor.

Hatırlayın yerel seçimlerden önceki ayları… Ocak, Şubat ve Mart aylarını… Her gün Sayın Başbakan’ı ve ailesini hedef alan bir tape paralelciler tarafından piyasaya sürülüyordu. Muhalif liderler de bu tapeleri grup toplantılarında bütün vatandaşlara izletiyorlardı.  Hırsız, sahtekâr, üçkâğıtçı, rüşvetçi, şerefsiz, yalancı, kalpazan v.s.  aşağılık lakaplar havada uçuşuyordu. Başbakan için uygun görülen en hafif lakap “Diktatör” lakabıydı.

Peki, bumudur gerginlikten uzak durmak?  Bumudur siyasî nezaket ve ağırbaşlılık? Sayın Başbakan’a “Seni astıracağız; sürüm sürüm süründüreceğiz;  Akibetin Menderes’in akibeti olacak” diyenler gerginliğin dik alasına sebep olmuyorlar mı?

Dikkat edin Sayın Başbakan, bunlara karşı son derece edepli davrandı. Hiçbir zaman onlara misliyle mukabelede bulunmadı.

Ya Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini izlemeye gelen sanatçılara küfreden sivil muhalefete ve bunlara karşı sessiz kalan partili muhalefete ne demeli? Hani partili bir muhalif lidere göre bir memleketin sanatçılarını savunmak kendisinin namus ve şeref borcuydu? Hani, sanatçılarına saygı göstermeyenler haysiyetlerini de kaybedeceklerdi? Yoksa bu beyler Sayın Başbakan’ın vizyon belgesine giden sanatçıları sanatçı saymıyorlar mı? İşte ırkçılık, ayırımcılık ve vicdansızlığın belgeleri… Doğru ya! Onlara göre sanatçı olabilmek için kendi kadim zihniyetlerine mensup olmaları gerekiyor.

Yazıklar olsun…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.