banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Urfaspor'a ceza yağdı! TFF'den çifte ceza, 3 puanı silindi

Şanlıurfaspor'a çifte ceza! 3 puanı da silindi!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Şanlıurfaspor'a ihtar cezası verilirken Kulüp Lisans Kurulu da 3 puanının silinmesi yönünde karar aldı.

Transfer yolu açılan Şanlıurfaspor'da yüzler gülerken TFF'den gelen çifte ceza şaşkınlık yarattı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 15.10.2020 tarih ve 11 sayılı toplantısında almış olduğu kararları açıkladı. Kararda Şanlıurfaspor'a ihtar cezası verildiği duyurularak "ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 10.10.2020 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş. Misli.com 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, kulak yolu ile ateş ölçüm cihazı ve tek kullanımlık uçlarının hazır bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübü teknik sorumlusu MUSTAFA KEMAL KILIÇ'ın, ateş ölçümleri sırasında görevlinin görevini yapmasına engel olmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında Süper Lig, TFF 1'inci Lig ve 2'nci Lig kulüplerinin yapmış olduğu başvuruları inceledi ve kararlarını açıkladı. Kurul toplantıda verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan; TFF 1'inci Lig'den; Ankaraspor ve Eskişehirspor, Misli.com 2'nci Lig'den; Elazığspor, Gümüşhanespor, Kardemir Karabükspor ve Şanlıurfaspor kulüplerine 3'er puan tenzili cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi açıklaması ise şu şekilde:

"TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, sportif, altyapı, personel, hukuki ve mali kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde Kurul; Süper Lig'den; Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa A.Ş., MKE Ankaragücü ve Yukatel Denizlispor, TFF 1. Lig'den; Akhisaspor, Altay, Balıkesirspor, Boluspor, Bursaspor, Menemen Spor, Bandırmaspor ve Tuzlaspor A.Ş., TFF 2.Lig'den; Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Bayburt Özel İdare Spor, Bodrumspor A.Ş., Çorum FK, Ergene Velimeşe Spor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, GMG Kastamonuspor, İnegölspor, Kahramanmaraşspor A.Ş., Kırşehir Belediyespor, Pendikspor, Sakaryaspor A.Ş., Sivas Belediye Spor, Tarsus İdman Yurdu, Uşak Spor A.Ş. ve Zonguldak Kömürspor A.Ş. kulüplerine ulusal lisans verdi. Kurul bu toplantıda ayrıca, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan; TFF 1. Lig'den; Ankaraspor ve Eskişehirspor, TFF 2. Lig'den; Elazığspor, Gümüşhanespor, Kardemir Karabükspor ve Şanlıurfaspor kulüplerine 3'er puan tenzili cezası verdi. Böylelikle, 2020-2021 sezonu kulüp lisans süreci tamamlanmış olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 13'ü UEFA, 53'ü Ulusal Lisans aldı. Ayrıca, Kadınlar 1. Ligi'nde yer alan kulüplerden 1'i UEFA lisansı aldı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.