banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa'da neden olmasın

Şanlıurfa'da her gün onbinlerce kilovat saatlik güneş enerjisi değerlendirilmediği için tekrar doğaya salınıyor. Güneş enerjisi bakımında Türkiye'nin en zengin illerinden biri olan Şanlıurfa'da hala yeterince faydalanılmaması dikkat çekiyor.. 

GAP Arena Stadında neden kullanılmıyor?

Hergün elektriklerin kesildiği ve enerji sıkıntısının had safhada olduğu Şanlıurfa'da GAP Arena Stadının böyle bir proje ile neden aydınlatılmadığı sorgulanıyor. Stadyuma kurulacak olan güneş paneli sitemi ile hem elektirik üretimi yapılabilecek. hemde Şanlıurfaspor her ay milyarlarca elektirk bedelini ödemekten kutulacak. 

ANTALYA'DA GÜNEŞ PANELLERİ İLE AYDINLATMA YAPILIYOR

100.Yıl Spor Kompleksi’nin bulunduğu alanda yapılan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu’nda yaklaşık 5400 adet güneş paneli kullanılarak  1.4MW kadar enerji üretimi yapıldı bu üretimle  aydınlatılan  Antalya 100.Yıl Stadyumu dünyanın en büyük güneş enerjili stadı oldu. Bu yıl faliyete giren 33 bin kişilik stadyumda Antalyaspor Beşiktaş ile ilk maçına çıkmıştı. spor kompleksin içerisnde ayrıca bu enerjiyi kullanan 10 bin kişilik kapalı spor salonu ve 3 bin kişilik yüzme havuzu bulunuyor.

İL MÜDÜRLÜĞÜ: BÖYLE BİR PROJEMİZ YOK

Konuyla ilgili başvurduğumuz Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, böyle bir projelerinin olmadığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak aradığımız Spor il müdür vekili Murat Önen şunları söyledi: "Biz stadyumu yaklaşıkolarak 1 yıldır Şanlıurfaspor'a devretmişiz. Statdaki elektrik ve su bedellerini Urfaspor ödüyor. biz müdürlük olarak sadece protokol turbinini ve syadyumun altında bulunan salonları kullanıyoruz" dedi.

ÖZEL HABER 
Ali ASLAN/ www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.