banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Teknik Direktör Gürses Kılıç, gazetecilere takımı anlattı

Yeni sezonda ilk maçına sıkı bir şekilde hazırlanan Sarı Yeşilli ekipte Teknik Direktör Gürses Kılıç, basın mensupları ile bir araya geldi. Kulüp Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya ulusal ve yerel basın kuruluşu temsilcileri katıldı. Buluşmada kamp dönemi, transferler ve kulübün kurumsallaşması ile ilgili bir değerlendirme yapan Teknik Direktör Gürses Kılıç, "Şehrimizin ve halkımızın beklentilerini biliyoruz" dedi.

"GEÇTİĞİMİZ YIL ZOR BİR DÖNEM YAŞADIK"

Konuşmasına ilk olarak geçtiğimiz sezon yaşanan sıkıntıları ve futbolcu, taraftar ve yönetim kurulunun mücadelesini aktararak başlayan Teknik Direktör Gürses Kılıç, "Geçtiğimiz dönem zor bir dönem yaşadık. Şanlıurfaspor adeta küllerinden  doğdu. Kapanmak üzere olan bir kulüp ligde kalarak büyük bir iş başarmış oldu. Burada şehrin önde gelenlerinin büyük destekleri olmuş. Yine geçtiğimiz yıl Kulüp Başkanımız Emin Yetim ve yönetimimiz gecesini gündüzüne kattı. Yine oyuncu kardeşlerimizin büyük fedakarlıkları var. Ve bizi hiç yalnız bırakmayan taraftarımız oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

"BU YIL YENİ BİR BAŞLANGIÇ"

Yeni sezon için kamp dönemine sıkı bir şekildi disiplini elden bırakmadan tamamladıklarını da sözlerine ekleyen Teknik Direktör Kılıç, "Bu yıl ki yeni bir başlangıç bizim için. Kurumsallığa çok önem veriyoruz. Hep birlikte bir rapor hazırladık ve bu yıl için hedef belirledik. Devasa sorunları teker teker aştık. Özveri isteyen bir iş. Yönetim Kurumuzun da bu konuda çok ciddi çalışmaları oldu. Bunu da biliyoruz ki Şanlıurfaspor'da her zaman bir hedef vardır ve bizler de bu hedefler doğrultusunda transferlerimizi gerçekleştirdik. Süreç kolay olmadı. Bu yıl pandemi dolayısıyla havuzdaki oyuncu sayısı az. Böylelikle fiyatlar da inanılmaz derece de yüksek oldu. İlk transfer listemizi gerçekleştiremedik. Sizlerin de bildiği gibi bir Manisa F.K. Projesi vardı. Biz her şeyimizi prosedüre göre yaptık. Bu bizi çok uzun bir süre oyaladı. Ardından biz başka bir planı devreye koyduk ve ister istemez mali olarak zorlu bir döneme girdik. Zaman içerisinde bunları yapmayı başardık" diye konuştu.

"BU ŞEHRİN BEKLENTİLERİNİ BİLİYORUZ"

Şanlıurfa'nın her zaman kendisinde ayrı bir yeri olduğunun da altını çizen Teknik Direktör Kılıç, Şanlıurfa halkının beklentilerinin farkında olduklarını dile getirdi. Kılıç, "Kampa başladığımız zaman 13 oyuncu ile başladık. İlk kamp dönemini 17-18 oyuncuyla tamamladık. Taktiksel değil fiziksel çalışmamız oldu. İkinci etaba ise 20 oyuncu ile başladık. Orda biraz taktiksel çalışmaya ağırlık verdik ve son günlerde yeni gelen oyuncularla biz bir şekilde tamamladık. İyi bir çalışma ortamı yakaladık. İyi bir aile ortamımız ve disiplinli bir ortamımız var. Kamp döneminde bize bu yönde de çok güzel eleştiriler geldi. Bizim bu konuda sıkıntımız yok. Biraz saha içinde sıkıntımız var. Daha düne kadar yeni transferler yaptık. Bu uyum sürecini hızlı geçmek istiyoruz. Bu konuda da tecrübeli futbolcularımız var, bizlere yardımcı oluyorlar. Ki ligin ilk maçı Ankara Demir. Grubumuzun en hazır takımı ile karşılaşacağız. Bu bizim gözümüzü korkutmuyor. Biz gücümüzü bu şehrin ve bu camianın sinerjisinden alıyoruz. Ben bu şehri iyi tanıyorum. Futbolcularımıza da söylüyorum: Bu şehir sevincini tavan yaşayan, üzüntülerini dipde yaşayan bir şehir. Sizlere değer veriyorlar ve bunun kıymetini bilin. Şehrin beklentilerini biliyoruz. Yönetimin zorluklarını biliyoruz. Bize en büyük maddi desteğini veren Büyükşehir Belediye Başkanımızın beklentilerini biliyoruz. Uyum sorunu ile ilgili kısa bir sorunumuz var. Onun dışında ciddi bir sıkıntımız yok" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Basın toplantısı ardından Teknik Direktör Kılıç'ın gazetecilerin sorularını cevaplaması ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.