banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Şanlıurfa’da Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Yapıldı

  80 Ülkeden 160 Sporcu Göbeklitepe Temasıyla Yarıştı
Konuk ralliciler ilk olarak eski milli futbolcular Tuncay Şanlı, Ahmet Dursun, Serdar Kulbilge, Semih Şentürk ve Mehmet Yozgatlı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kız futbol takımı oyuncularından oluşan karma takım ile 11 Nisan Salonu’nun yanındaki sahada gösteri maçında karşılaştı.
Maçın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2019 Yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Göbeklitepe Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, bunun Şanlıurfa ve ülkemiz açısından büyük fırsatlar barındırdığını ifade etti.

Göbeklitepe ile birlikte Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliği sadece Türkiye’ye değil, dünyaya ve tüm insanlığa ulaştırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Erin, 2019 yılı sonuna kadar yerel yönetimler, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir taraftan altyapı eksikliklerini giderdiklerini bir yandan da başta Göbeklitepe olmak üzere buradaki zenginliği dünyaya tanıtmak için gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Bugün de Şanlıurfa’yı tanıtmak amacıyla kurduğumuz Şanlıurfa Turizm A.Ş. aracılığıyla, bu zenginliğimizi profesyonel şekilde tanıtacak organizasyonlardan biri olan Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Şanlıurfa etabını gerçekleştiriyoruz. Dünyanın 8 ülkesinden geçen ve Göbeklitepe temasını taşıyan ralliye, dünyanın çeşitli ülkelerinden ralliciler katılıyor. Pazartesi gününe kadar şehrimizde kalacak rallicilerimiz Şanlıurfa’yı fotoğraflayacak, resmedecek ve farklı çalışmalarla şehrimizi tanıtacaklar. Ralli araçları klasik ve değerli araçlar, bu araçların üzerinde de Göbeklitepe logosu, Şanlıurfa logosu bulunuyor. Ziyaret ettikleri tüm ülkelerde şehrimizi ve ülkemizi tanıtmış oldular. Bugün gerçekleşen dostluk maçında da hepimizin tanıdığı ünlü sporcularımız var. Rallinin de adı dostluk ve barış rallisi, Şanlıurfa kazansın, dostluk kazansın. Bundan sonra da faaliyetlerimizi hep birlikte gerçekleştirmeye devam edecek, yerelden uluslararası alana çıkacağız” diye konuştu.
Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden olan Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış RallisiTürkiye etabının startı İstanbul Sultanahmet'te verilmişti. Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen rallide yer alan 11 ülkeden 80 araç ve 160 sporcunun katıldığı etkinlik kapsamında Şanlıurfa’ya gelen katılımcılar, üç gün boyunca misafir edildikleri şehrin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanışacak ve çeşitli etkinliklere katılacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.