banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Şanlıurfa Amatör Ligleri sezonu sıra gecesi ile kapattılar

Amatörü Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen “Amatör Liglerin Sezon Kapanış Gecesi”nde bir konuşma yaparak tüm Şanlıurfalıların Miraç Kandilini Kutlayan Vali Güvenç, “Hep beraber mutlu bir şekilde birçok şeyi başarmanın hazzı içerisindeyiz. Yeter mi? Yetmez.  Çıta tamam diye bir şey yok biz de. Çünkü 1 milyon 800 bin nüfusumuz var. Nüfusun yüzde 70’i 29 yaşın altında, bu çocuklarımıza ne yapsak azdır. Açık ve net söylüyorum sporun her yaşta yapılmasına inanan birisiyim. 7’den 70’e spor diyorum. Spor yapan insan zararsız insandır, medeni insandır, kültürlü insandır, birlikte yaşamayı ve hoşgörüyü geliştiren insandır. Bu anlamda devlet milletin parasını spora, insanlarımıza harcamaya çalışıyoruz. Yaptığımız sahalardan, havuzlardan bahsedildi. 57 amatör kulübümüze spor malzemesi dağıtıldı” dedi.

Amatör kulüplere iki müjde veren Vali Güvenç, bütün amatör kulüplerin taleplerinin toplanacağını ifade ederek, “Eylül ayında kulüplerimiz krampon, forma, eşofmanlarıyla pırıl pırıl sahasına çıksın. Bir güzel talep daha vardı. Mehmet Beyle, Bahattin Beyde koşturup duruyorlardı yaya olarak geziyorlardı. Mütevazı de olsa bir araba aldık onlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ayrıca yeni yapılan birçok spor tesisinde maçların oynanacağını belirten Vali Güvenç, “Karaköprü Tesislerine ve Yeni Şanlıurfaspor tesislerinin mutlaka maç vereceğiz bu sene. Bütün ilçelerimizde bu sene amatör maçlar oynanacak. Yani Siverekli, Harranlı, Ceylanpınarlı kendi evlerinde oynayacaklar.  Spor salonu, havuz gibi konularda çalışmalarımız var devam edeceğiz. Bu gün gençlik spor müdürlüğüne bir salonu teslim ettik.  Bu salondan gençlerimiz ve liseli öğrencilerimiz istifade edecekler. El ele gönül gönüle bir şeyler yapalım diyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Gecede bir konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, tüm Şanlıurfalıların Miraç Kandillerini kutlayarak, “Amatör Spor Kulüplerine Valimizle, Genel Sekreterimizle birlikte yapılması gereken ne varsa bu güne kadar o destekleri verdik. Bundan sonrada desteklerimize devam edeceğiz” dedi.
ASKF Başkanı Bahattin Canbeyli ise; Vali Celalettin Güvenç’in kente geldiği ilk günden bu yana spora ve gençlere büyük önem vererek yatırım yaptığı için kendisine teşekkür etti. Şanlıurfa’nın bütün ilçelerinde Vali Güvenç’in, sporcuları toprak sahalarda oynamaktan kurtardığını anlatan Canbeyli, spor tesisleri açısından Şanlıurfa’nın altın çağını yaşadığını anlattı.

Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Ahmet Al, Karaköprü Beldiye Başkanı Nihat Çiftçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız da birer konuşma yaparak, Şanlıurfa Amatör Kulüplerine başarılar dileyerek, yeni sezonda bu başarıları sürdürmeleri temennisinde bulundular.    

Amatör Liglerin Sezon Kapanış Gecesinde Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ahmet Al, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Gençlikt Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve ASKF Başkanı Bahattin Canbeyli, daire amirleri ve Amatör sporcular ile kulüp yöneticileri yer aldı.

Öte yandan Vali Celalettin Güvenç, gecenin sonunda 2012 – 2013 sezonunda amatör liglerde katkı sunanlara plaket verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.